back to top
28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Πλοίο υπό ισπανική σημαία, έχει ελλιμενιστεί στην Λάρνακα και ετοιμάζεται να μεταφέρει αμερικανική ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Από την Κύπρο, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,  εξέφρασε την ελπίδα, ότι ο θαλάσσιος διάδρομος για την αποστολή βοήθειας στους αμάχους, θα μπορούσε να ανοίξει αυτή την Κυριακή, αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς.   

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ, 1000 και πλέον Αμερικανοί θα εργάζονται για περίπου δύο μήνες προκειμένου να δημιουργηθεί πλωτή προβλήτας 500 μέτρων και της γέφυρα που θα συνδέει την ξηρά με τα πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Γάζας. 

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή βρέθηκε – μεταξύ άλλων – στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στην Ουάσιγκτον  οι Υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ – Τουρκίας. Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν οι κ Μπλίνκεν και Φιντάν υπογράμμισαν τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας και των διαύλων επικοινωνίας, ενώ ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε τις συνεχιζόμενες επαφές μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας 

Χρονικό ορίζοντα 18 μηνών θέτει ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, για τη λειτουργία του πρώτου μη κρατικού πανεπιστημίου στη χώρα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” προαναγγέλλει την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο, και τον τρόπο εισαγωγής στα Ανώτατα Τεχνικά Ιδρύματα. Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ Πιερρακάκης  αναφέρει: ‘’Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Με πιο ελεύθερα, ισχυρά, εξωστρεφή, δημόσια Πανεπιστήμια και ένα ξεκάθαρο αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ιδρυμάτων».  

Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΘΗΝΑ 984 καταδικάζει ομόφωνα την απρόκλητη και βάναυση – όπως την χαρακτηρίζει – επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, στον δημοσιογράφο του σταθμού, Σπύρο Χαλικιά, ο οποίος κάλυπτε τις συγκεντρώσεις των φοιτητών στο Σύνταγμα, κατά της ψήφισής του νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Το ΔΣ του Α984 επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες. Την επίθεση καταδίκασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Σπύρο Χαλικιά, του εξέφρασε την συμπαράστασή του τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα του σε ότι χρειαστεί.  

Θέση πήρε και η ΕΣΗΕΑ: Χαρακτηρίζει απολύτως καταδικαστέα τη βία εναντίον δημοσιογράφων που παρευρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να ενημερώσουν την κοινή γνώμη και επισημαίνει ότι τέτοια περιστατικά ενέχουν τον κίνδυνο να διασυρθεί η χώρα διεθνώς.  

Ουκρανός ο οποίος εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα Ρώσου αρχιμαφιόζου που διέμενε στα Καλύβια, φέρεται ως  δράστης της επίθεσης σε βάρος 16χρονου πέρυσι τον Μάρτιο στην ίδια περιοχή. Ο 32χρονος φερόμενος ως δράστης είχε πυροβολήσει στο πόδι τον έφηβο, που δεν είχε καμμιά επαφή με τη ρωσική μαφία, έτυχε ωστόσο να περνάει μαζί με τον φίλο του έξω από τη βίλα του Ρώσου μαφιόζου, ο οποίας εικάζεται ότι είναι πίσω από τοις δολοφονίες των Σκαφτούρου και ΡουμπέτηΗ δικογραφία σε βάρος του 32χρονου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ώστε να εκδοθούν διεθνή εντάλματα. 

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες, 48χρονος που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης. Σε βάρος του  εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για «Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο», «Πορνογραφία ανηλίκων  μέσω πληροφοριακών συστημάτων» καθώς και «Προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους». 

Να μείνουμε στο αστυνομικό δελτίο: Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε και παρήγαγε χημικά προϊόντα για νόθευση καυσίμων και ποτών εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Συνελήφθησαν 20 άτομα, μεταξύ τους και ο φερόμενος ως αρχηγός – ενώ 10 ακόμη άτομά αναζητούνται. Σε πάνω από ένα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, από την έκνομη δραστηριότητα της οργάνωσης. 

 Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη είναι αφιερωμένος, ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που διοργανώνεται αύριο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί  για τα 21 χλμ, στις 09:25 για το Family Run και στις 12:00 για τα 5χλμ . Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις έξι το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Προσωρινές τροποποιήσεις θα υπάρχουν και στα δρομολόγια τρόλεϊ και τραμ.  Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr 

 Και ο καιρός

Σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες αύριο στην Αττική. Από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα