back to top
26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Α. Ραυτόπουλος (ΕΕΚΕ): Τελικά τα μέτρα ήρθαν για να φέρουν νέες ανατιμήσεις

Διαβάστε επίσης

Για τις νέες τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση,ο πρόεδρος Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος.

Τόνισε μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα της 1ης Μαρτίου ήρθαν για να φέρουν τελικά νέες αυξήσεις στις τιμές.  «Διαπιστώσαμε ότι από το 100% των κωδικών των προϊόντων, μόλις στο 5% υπάρχουν μειώσεις τιμών από 5 έως 15%, στο 40% οι τιμές έμειναν στάσιμες και στο υπόλοιπο 55% αυξήθηκαν».

Δεκάδες ανατιμήσεις παρόλο που ισχύει το μέτρο “μόνιμης μείωσης τιμής” 

«Δεν έχουν περάσει έξι μήνες που ισχύει η ειδική σήμανση για τα προϊόντα που θα έχουν έκπτωση και παρόλο που απαγορεύεται, βάση της υπουργικής απόφασης να αυξηθεί η τιμή τους, υπάρχουν ήδη ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα όπως γαλακτοκομικά , απορρυπαντικά. Έχουμε τα στοιχεία τα οποία και αποστείλαμε στο υπουργείο, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Μειώσεις που αφορούν τη χονδρική και όχι τη λιανική

«Όσον αφορά τις καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι υπάρχουν μειώσεις που αφορούν μόνο εκείνες τις χονδρικής , όχι όμως και της λιανικής. Τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρουν οι αρχικές τιμές, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η τιμή που αγοράζει το προϊόν, εκεί δεν υπάρχουν αυτές οι μειώσεις οι οποίες έχουν ακουστεί».

Έλεγχοι στην αγορά

«Υπάρχουν μόλις 73 ελεγκτές για να ελέγξουν 156.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ούτε “μάγος” δεν μπορεί να το κάνει». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα