back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Γιορτή αθλητισμού στην ηλιόλουστη Αθήνα καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται ο 12ος Ημιμαραθώνιος αφιερωμένος στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Πάνω από 20000 δρομείς συμμετέχουν τόσο στη διαδρομή των 21 χλμ αλλά και στις άλλες διαδρομές. Στον Ημιμαραθώνιο πρώτος στους άνδρες τερμάτισε ο Νίκος Σταμούλης και στις γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου. Στις 12 η εκκίνηση των 5χλμ. Ο Ημιμαραθώνιος διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Τον Ημιμαραθώνιο παρακολουθεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Σε ισχύ έως τις 2 μετά το μεσημέρι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και τη θεσμοθέτηση της ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου στο Facebook. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «όταν η εκπαιδευτική πραγματικότητα και η οικονομία της γνώσης παγκοσμίως μεταβάλλεται ραγδαία, δεν μπορούμε ως χώρα και ως κοινωνία να μένουμε ακίνητοι».

Σε 21 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ύστερα από τρανσφοβική επίθεση που δέχθηκαν δύο τρανσέξουαλ άτομα, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους. Όπως κατήγγειλαν τα θύματα (21 ετών και τα δύο), ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν “καταφύγιο” σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν. Αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 25 προσαγωγές ατόμων και μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν οι 21, ανάμεσα σε αυτούς 11 ανήλικοι και 10 ενήλικες, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες ώρες θα αναχωρήσει από τη Λάρνακα το πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Στο μεταξύ πλοίο του αμερικανικού στρατού αναχώρησε από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να ενισχύσει τη διά θαλάσσης εκστρατεία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 5 παίζουν Λαμία- ΑΕΚ, στις 8 και μισή Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός και στις 9 ΠΑΟΚ-Άρης.

Και ο καιρός

Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 15.7 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα