back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες νεκροί στη Γάζα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς την παραμονή του Ραμαζανιού και εν μέσω της πλήρους κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό, που τελεί υπό πολιορκία και απειλείται με λιμό.

Στο πλαίσιο ενός θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου, τον οποίο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα πρώτο πλοίο που θα μεταφέρει βοήθεια είναι έτοιμο να αποπλεύσει από την Κύπρο για τον παλαιστινιακό θύλακα.

Σε διαφορετικά συμπεράσματα, για τις αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, καταλήγουν στα πορίσματα των βουλευτών της Νδ και του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η πλειοψηφία εστιάζει στη μη τήρηση του γενικού κανονισμού ασφαλείας αποδίδοντας γι´ αυτό ευθύνες στο σταθμάρχη και τους μηχανοδηγούς των μοιραίων αμαξοστοιχιών, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει θέμα και ποινικών ευθυνών για τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, καθώς και για τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη.

Στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και τη θεσμοθέτηση της ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «όταν η εκπαιδευτική πραγματικότητα και η οικονομία της γνώσης παγκοσμίως μεταβάλλεται ραγδαία, δεν μπορούμε ως χώρα και ως κοινωνία να μένουμε ακίνητοι».

Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε συνέδριο “επανίδρυσης” του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα “Καθημερινή της Κυριακής” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης.

Από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκίνησε ο Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Με τίτλο «το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές» ο κ. Κουτσούμπας έκανε εκτενή αναφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, την αντίδραση των φοιτητών στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων καθώς και στα θύματα των Τεμπών.

Τους πληγέντες από τη θεομηνία Ντάνιελ και Ελίας, αγρότες της Θεσσαλίας, θα υποδεχθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για την επίθεση κατά νεαρών της κοινότητας Λοατκι χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους. Πρόκειται για 9 από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων. ‘Οπως κατήγγειλαν τα θύματα ομάδα ατόμων τούς επιτέθηκε λεκτικά και τους πέταξε μπουκάλια, με τους ίδιους να βρίσκουν «καταφύγιο» σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να προστατευθούν.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Πάνω από 20000 δρομείς συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο, στη διαδρομή family run αλλά και στη διαδρομή των 5χλμ, την εκκίνηση της οποίας έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ο κ. Δούκας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ευχαρίστησε όλους τους δρομείς δηλώνοντας ότι σημασία έχει η συμμετοχή και ο αγώνας, ενώ έκανε λόγο και μια εξαιρετική διοργάνωση.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την 96η απονομή των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες, που στην Ελλάδα θα προβληθούν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα από την Cosmote TV. Φαβορί για το βραβείο καλύτερης ταινίας το “Οπενχάιμερ”, ενώ ακολουθούν το “Poor Things” του Γιώργου Λάνθιμου και η “Ανατομία μιας Πτώσης”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

στις 5 παίζουν Λαμία- ΑΕΚ,

στις 8 και μισή Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός και

στις 9 ΠΑΟΚ-Άρης.

Και ο καιρός…

Σχεδόν αίθριος για αύριο στην Αττική με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα