back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δ. Τσιόδρας: Στις Βρυξέλλες αποφασίζονται κρίσιμα θέματα, οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ισχυρή εκπροσώπηση από τη ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις πληροφορίες ότι θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εγώ δεν μπορώ να κάνω ανακοίνωση, οι ανακοινώσεις γίνονται από τον πρόεδρο της ΝΔ. Με ενδιαφέρει ο τομέας Ευρώπη», είπε, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό το διακύβευμα των ευρωεκλογών καθώς «εκεί παίρνονται αποφάσεις για εμάς, γεγονός που δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτές τις κάλπες. Οι ευρωεκλογές θα πρέπει να στείλουν ισχυρή εκπροσώπηση από το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα και από τη ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, διότι πάρα πολλά κρίσιμα θέματα κρίνονται και αποφασίζονται στις Βρυξέλλες».

Για διεύρυνση στο ευρωψηφοδέλτιο προς την κεντροαριστερά και προς την δεξιά 
 «Δεν θα μπω σε ονόματα γιατί δεν έχουν ανακοινωθεί. Υπάρχουν ρεπορτάζ μόνο. Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων και να συζητήσουμε πάνω σε αυτό. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα ευρύχωρο…είχε και κεντρώους, και δεξιούς και κεντροδεξιούς».

 

Ιδιωτικά πανεπιστήμια, τι θα γίνει αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματική τη θέσπιση τους

«Υπάρχουν εγκυρότατοι συνταγματολόγοι οι οποίοι μάλιστα δεν προέρχονται από το χώρο της ΝΔ, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που θεωρούν ότι δεν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Από εκεί και πέρα αυτοί που κρίνουν δεν είναι οι συνταγματολόγοι αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την κρίση του. Δεν νομίζω να υπάρχει ζήτημα».

Ζήτημα αναθεώρησης άρθρου 16

Για να μην υπάρχουν όλα αυτά τα ζητήματα που κουβεντιάζουμε και η Ελλάδα να παραμένει η μοναδική χώρα στην ΕΕ, που δεν επιτρέπει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, είναι ευκαιρία με το άρθρο 16 να υπάρξει μια ευρύτερη συναίνεση προκειμένου να προχωρήσουμε παρακάτω. Το 1975, όταν ψηφίστηκε το συγκεκριμένο άρθρο ήταν εντελώς διαφορετικές συνθήκες από ό,τι σήμερα. Ελπίζω να υπάρχει τέτοια συναίνεση».

Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε «παράλογη τη στάση του ΠΑΣΟΚ» που ζητά να δεσμευτεί η ΝΔ ότι η Συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 θα περιλαμβάνει μη κρατικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα».

Αγροτική πολιτική

«Η κυβέρνηση έκανε κάποιες κινήσεις, από εκεί και πέρα κρίνονται πολλά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, κυρίως με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ). Η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει σε αυτό και με τις χώρες της Μεσογείου και όχι μόνο, προκειμένου να υπάρχουν τροποποιήσεις έτσι ώστε να μην πέσει τόσο μεγάλο βάρος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για την πράσινη μετάβαση στις πλάτες των αγροτών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα