back to top
31.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

31.4 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Ε. Αγαπηδάκη: Δεν ιδιωτικοποιούμε τη δημόσια υγεία, ισχυροποιούμε το ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

«Δεν ιδιωτικοποιούμε τη δημόσια υγεία, αντιθέτως ισχυροποιούμε το ΕΣΥ και αμείβουμε καλύτερα τους γιατρούς.Τα απογευματινά χειρουργεία είναι σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη»,  τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία υπογράμμισε ότι ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό ασθενών καλύπτεται δωρεάν από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Μακάρι να μπορούσαν να ισχύουν οι δωρεάν παροχές για όλους, αλλά αυτό είναι αδύνατο» πρόσθεσε.

Απαντώντας στις αντιδράσεις γιατρών και τους ισχυρισμούς της πρόεδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη ότι αν γίνονταν οι προσλήψεις που απαιτούνται, θα άνοιγαν οι κλειστές αίθουσες στα νοσοκομεία και ότι με την υπερεργασία τίθεται σε κίνδυνο η ποιοτική αντιμετώπιση των ασθενών, η κ. Αγαπηδάκη ανέφερε:

«Σέβομαι την κριτική και τον συνδικαλιστικό ρόλο, ωστόσο έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα κριτήρια και δε νομίζω ότι συνάδελφοί της που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Υπάρχουν επαγγελματίες υγείας και κλινικές που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και έχουν διαφορετική άποψη. Δε θα θέταμε ποτέ σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών».

Σχετικά με το θλιβερό περιστατικό της αυτοκτονίας καρκινοπαθούς, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους οικείους του, είπε πως μέχρι τώρα η πληροφόρηση που έχει είναι ότι είχε βρεθεί το φάρμακο, είχε κλειστεί ραντεβού, αλλά δεν ήρθε χωρίς- όπως είπε- να γνωρίζει το λόγο: «Υπήρχε έλλειψη στο φάρμακο, ωστόσο έχει αποκατασταθεί. Το Υπουργείο κάνει έκτακτες εισαγωγές φαρμάκων, οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα».

Για τις καταγγελίες της οικογένειας και τις δυσκολίες ώστε να υποβληθεί ο καρκινοπαθής σε εξέταση pet scan, είπε: «Στέκομαι με σεβασμό απέναντι στο τραγικό γεγονός του θανάτου, είδα τις καταγγελίες, θα ενημερωθώ τόσο από το ΥΠΕ όσο και από το νοσοκομείο και θα επανέλθω».

Για προσωπικό γιατρό

«Υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης με 1400 επιπλέον γιατρούς οι οποίοι θα προστεθούν στους 2.215 του δημοσίου και στους 1272 ιδιώτες» 

Δωρεάν εξετάσεις για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας

«Μέσα στο μήνα ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας για ηλικίες 21 έως 65 ετών».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα