back to top
22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

22.6 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Α. Γραμματικογιάννης: Σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση η κτιριακή σχολική υποδομή στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στα σχολικά κτίρια επισήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Ανδρέας Γραμματικογιάννης.

«Εξαιρετικά άσχημη κατάσταση»

«Η κτιριακή σχολική υποδομή στην Αθήνα είναι σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση. Ο Δήμος έχει την ευθύνη για 400 σχολικά κτίρια, πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό κτιρίων που έχουν ανεγερθεί τις δεκαετίες ΄70 και ΄80 και στις οποίες έχουν γίνει ελάχιστες συντηρήσεις με αποτέλεσμα οι φθορές να είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται ραγδαία, πάντα προς το χειρότερο».

Ο κ. Γραμματικογιάννης αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και πόρων κάτι που γίνεται αντιληπτό αν σκεφτεί κανείς πως έφυγαν 800 άτομα και προσλήφθηκαν μόλις 80.

«Στόχος να προλαβαίνουμε αντί να λύνουμε προβλήματα»

«Στόχος είναι να αλλάξει η φιλοσοφία και να υπάρχει πρόληψη από το τεχνικό τμήμα και παρεμβάσεις συντήρησης  ώστε να προλαβαίνουμε αντί να λύνουμε προβλήματα».

Μαράσλειο

Πριν από δύο εβδομάδες μετά από βροχή υπήρχαν πτώσεις επιχρισμάτων στον προαύλιο χώρο: Εξειδικευμένο συνεργείο του δήμου έσπευσε επί τόπου, έκανε αυτοψία, μπήκαν σκαλωσιές και έγιναν εργασίες για άρση της επικινδυνότητας ενώ διαπιστώθηκαν επικίνδυνες συνθήκες και εντός των αιθουσών. Παράλληλα και το ΕΚΠΑ στο οποίο ανήκει το Μαράσλειο προχώρησε επίσης σε παρεμβάσεις για να απομακρυνθεί κάθε ενδεχόμενο επικινδυνότητας. Είναι πραγματικά  λυπηρό ένα κτίριο κόσμημα – διατηρητέο να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα