back to top
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Εβδοµάδα Συµπεριληπτικού Σχολείου: Δράσεις για ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνογαλλική σχολή Ευγένιος Ντελακρουά διοργανώνει σε συνεργασία µε τον Σύλλογο Γονέων του Ελληνικού Τµήµατος την Εβδοµάδα Συµπεριληπτικού Σχολείου 2024 – SEI24, από την 1η έως την 6η Απριλίου 2024.

Το σχολείο χωρίς αποκλεισµούς, το συµπεριληπτικό σχολείο, είναι µια σχολική οργάνωση σχεδιασµένη να λαµβάνει υπόψη την ποικιλοµορφία των προφίλ των µαθητών, έτσι ώστε όλοι να επωφελούνται από το δικαίωµά τους σε ποιοτική σχολική εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνει η Ελληνογαλλική σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, «οδεύσουµε προς ένα σχολείο το οποίο σέβεται, αφουγκράζεται και απαντά στις ανάγκες των µαθητών του. O δρόµος είναι µακρύς, ωστόσο προχωράµε µε αποφασιστικά βήματα».

Με σύνθημα «Είναι δικαίωµά µου» και μέσα από δράσεις αναδεικνύεται το θέµα της Συµπερίληψης και της Νευροποικιλότητας. Στόχος των δράσεων είναι να ακουστεί η φωνή των ανθρώπων που αντιµετωπίζουν στην καθηµερινότητά τους θέµατα αποκλεισµού.

Οι διαφορές δεν αποτελούν έλλειμμα

Οι διαφορές δεν αποτελούν έλλειμμα, αντιθέτως είναι µέρος της κανονικότητας. Η διάγνωση µιας αναπηρίας παρέχει στους ανθρώπους προστασία βάσει του νόµου και επιτρέπει, µεταξύ άλλων, στα παιδιά να έχουν στο σχολείο την εκπαίδευση και την υποστήριξη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Ας κάνουµε ακόμη ένα βήµα πιο κοντά σε ένα σχολείο χωρίς αποκλεισµούς.

Ακολουθεί το αναλυτικό το πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ (1)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα