back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία καθώς σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας με την κίνηση να είναι αυξημένη στις εξόδους της Αττικής.

Ειδικότερα, καθυστερήσεις παρατηρούνται στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος του Χαϊδαρίου καθώς και στο οδικό τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου από Ελευσίνα μέχρι τα Μέγαρα. Αντίθετα πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου υπάρχει σταθερή ροή. Πολύ αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού όπου από νωρίς το πρωί αναχωρούν συνεχώς λεωφορεία για την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ανοιχτή ως τις 7 το απόγευμα θα είναι σήμερα η Βαρβάκειος Αγορά με την ιχθυαγορά να έχει την τιμητική της.

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές, κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου εκ των οποίων οι δύο είναι αλλοδαποί, ένας άνδρας από την Αργεντινή με ιταλικό διαβατήριο και μια γυναίκα από την Σουηδία. Σε έρευνες που έγιναν σε κτίρια και δωμάτια της πρώην φοιτητικής εστίας, με αφορμή και τις πρόσφατες εμπρηστικές επιθέσεις σε σχολικά λεωφορεία και ΙΧ στην περιοχή, κατασχέθηκαν ρόπολα, κράνη, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, άδεια μπουκάλια και κουκούλες full face.

Βολές της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, με φόντο τις εξελίξεις στην υπόθεση διαρροής email αποδήμων. Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος. Προηγήθηκε η απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

“Να σταματήσει να κρύβεται” καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του και τονίζει ότι “όσα εξιλαστήρια θύματα κι αν θυσιάσει, και αυτή η πραγματικότητα θα τον κυνηγάει”.

“Είναι προκλητικό αυτοί, που καμαρώνουν ότι έχουν στις τάξεις τους αμετάκλητα καταδικασμένους για βαρύτατα αδικήματα να κουνάνε το δάχτυλο σε περιπτώσεις, που οι παραιτήσεις προηγήθηκαν των πορισμάτων των αρμοδίων αρχών” σχολιάζουν πηγές της ΝΔ.

“Η ΝΔ έχει μετατρέψει το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό της κέντρο με ευθύνη του Μαξίμου” τονίζει το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και καλεί την υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει την ευθύνη για τη διαρροή των δεδομένων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι βαρύτατα εκτεθειμένες για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων του εξωτερικού» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει πως προτίθεται να ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Στη Μέση Ανατολή, ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση των προμηθειών από το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που έφθασε χθες στη Λωρίδα της Γάζας από την Κύπρο και πλέον είναι δυνατόν να αρχίσει η διανομή του στον πληθυσμό που απειλείται με λιμό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ αλ Κούντρα, ανακοίνωσε ότι 36 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους όταν βομβαρδίστηκε σπίτι όπου είχαν βρει καταφύγιο. Από χθες βράδυ σε όλο τον παλαιστινιακό θύλακα σκοτώθηκαν συνολικά 123 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ίδιο.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα στην ρωσική συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, επαρχία που συνορεύει με την ουκρανική περιοχή του Χαρκόβου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Την ίδια ώρα οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να κατηγορεί την Ουκρανία ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τις εκλογές, στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία.

Ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας των Αγίων Ασωμάτων, στο τέρμα της Ερμού. Συνολικά φυτεύτηκαν 12 ελιές από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών και το Σωματείο Ξεναγών Αθήνας.

Κλειστός θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο ο σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Πολλές οι εορταστικές εκδηλώσεις που έχει οργανώσει για το τριήμερο ο δήμος Αθηναίων οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο, Κυριακή της Αποκριάς με τη μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στο Ζάππειο και την Καθαρά Δευτέρα με το καθιερωμένο ραντεβού στον λόφο Φιλοπάππου.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η αποκριάτικη διαδρομή με χορό και ρυθμούς από τη Βραζιλία από τον Περιφερειακό Φιλοπάππου μέσω Τρώων και Δωριέων και κατάληξη την Πλατεία Μερκούρη και από την Πλατεία Παπαδιαμάντη μέσω Χαλεπά ως την Πλατεία Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής, η αποκριάτικη διαδρομή αναβίωσης της Λεσβιακής πατινάδας

Στην αθλητική επικαιρότητα και την πρώτη αγωνιστική των playouts της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: στις 5 Αστέρας Τρίπολης – Βόλος. Πέντε και μισή: Κηφισιά – ΟΦΗ. Επτά και μισή: Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα και στις οκτώ: Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά του νομού. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 18 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα