back to top
15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε αποκριάτικους ρυθμούς η χώρα, με την βασίλισσα του καρναβαλιού την Πάτρα να κατακλύζεται από κόσμο.

Το κέφι έχει ανέβει στο κόκκινο και θα κορυφωθεί στην αυριανή μεγάλη παρέλαση.

Στην Αθήνα, τον αποκριάτικο ρυθμό δίνουν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων. Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά στο Ζάππειο και την Καθαρά Δευτέρα το καθιερωμένο σαρακοστιανό ραντεβού στον λόφο Φιλοπάππου.

Η Βαρβάκειος Αγορά θα υποδέχεται και αύριο τους καταναλωτές. Θα λειτουργεί από τις επτά και μισή το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα. Ωστόσο από τις εννέα το βράδυ θα ξεκινήσει η καθιερωμένη ολονυχτία με συνεχόμενη λειτουργία έως το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Την προσοχή των εκδρομέων εφιστά η τροχαία που θα παραμείνει σε επιφυλακή όλο το καρναβαλικό τριήμερο. Συνολικά από τις έξι το πρωί χθες μέχρι τις έξι το απόγευμα σήμερα, αναχώρησαν από την πρωτεύουσα 174.498 αυτοκίνητα, με την περισσότερη κίνηση να καταγράφεται στην Αθηνών – Κορίνθου.

Προσαγωγές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συλλήψεις στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου σήμερα. Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί σε αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, συνελήφθησαν τρία άτομα, ανάμεσά τους, ένας Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο και μια γυναίκα από τη Σουηδία. Κατά την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν ρόπαλα, κράνη, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, άδεια μπουκάλια για την κατασκευή μολότοφ και κουκούλες full face. Αργότερα μέσα στη μέρα, σε περισσότερες από 40 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στην Σχολή θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, μετά από καταγγελίες ότι ομάδα ατόμων επιχειρήσαν να παραβιάσουν την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού. Σε αλληλεγγύη των προσαχθέντων σε εξέλιξη είναι συγκεντρώσεις στην πλατεία Χημείου και την Καμάρα. Σε επιφυλακή παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη.

Η συμφωνία Βρυξελλών – Καϊρου για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν αύριο στην Αίγυπτο, η πρόεδρος της Κομισιόν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Ιταλίας και Βελγίου, με τον Πρόεδρο της χώρας Αλ Σίσι. Η συμφωνία μεταξύ άλλων προβλέπει οικονομική στήριξη της Αιγύπτου με ευρωπαϊκά κονδύλια που υπερβαίνουν τα 7 δις ευρώ, καθώς η χώρα υπολογίζεται ότι φιλοξενεί από 9 έως 11 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Κρήτη δέχεται ολοένα και υψηλότερες μεταναστευτικές πιέσεις από την υποσαχάρια Αφρική και την Μέση Ανατολή, μέσω Λιβύης.

Βαθαίνει το ρήγμα Ουάσιγκτον – Τελ Αβίβ, καθώς παρά την αντίδραση των ΗΠΑ, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου φαίνεται ότι ενέκρινε την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων στο νότιο τμήμα της Γάζας, λίγες ώρες μάλιστα πριν τον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων για την επίτευξη εκεχειρίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Κατάρ υπό τον αρχηγό της Μοσάντ.

Μήνυμα και από τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς ‘’Mια γενική επίθεση στη Ράφα θα έχει ως αποτέλεσμα φοβερές απώλειες αμάχων, το οποίο απαγορεύεται αυστηρά’’ δήλωσε λίγες ώρες πριν την αυριανή συνάντηση του στο Τελ Αβίβ με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, σοκάρουν τα στοιχεία του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα οποία ένα στα τρία παιδιά, κάτω των δύο ετών αντιμετωπίζει οξύ υποσιτισμό.

Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις επί Ουκρανικού Εδάφους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου ξεκαθάρισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, με συνέντευξή του στην Corriere de la Serra. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι η βορειοατλαντική συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει μια χώρα στις πύλες της Ευρώπης που δέχτηκε επίθεση η οποία παραβίασε κάθε διεθνή κανόνα και τους Ουκρανούς να μείνουν όρθιοι’’

Στη Ρωσία τώρα, συνεχίζεται η τριήμερη εκλογική διαδικασία, για την εκλογή Προέδρου, με τον Βλάντιμιρ Πούτιν να είναι το απόλυτο φαβορί. Η συμμετοχή δεν κινείται σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, σε περιοχές που δέχονται επιθέσεις από την Ουκρανία, όπως το Μπέλγκοροντ, το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 70%.

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 15χρονος στην Αλεξανδρούπολη, όταν κατά διάρκεια εργασιών που εκτελούσε μαζί με τον πατέρα του στην ταράτσα της πολυκατοικίας που διέμεναν, υποχώρησε το γυάλινο σκέπαστρο του φωταγωγού και το νεαρό αγόρι έπεσε στο κενό. Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις στο νοσοκομείο της πόλης. Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο πατέρας του.

Υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 9χρονης από τον 62χρονο πατέρα μιας φίλης της ερευνά η αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, κατόπιν σχετικής καταγγελίας από τους γονείς της ανήλικης. Το παιδί εξετάζεται από ειδικό ψυχολόγο, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να κατατεθεί στον εισαγγελέα.

Και νέα καταγγελία για ασέλγεια αυτή τη φορά στη Ζάκυνθο. Μητέρα κατήγγειλε ότι τον 47χρονο σύζυγό της ότι ασελγούσε σε βάρος της μόλις 6 ετών κορούλα της. Ο φερόμενος ως δράστης διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται.

Κλειστός θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο ο σταθμός του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την πρώτη αγωνιστική των playout της Σούπερ Λιγκ:

Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός: 2 – 0 στο ημίχρονο

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 1 στο 67ο λεπτό

Αστέρας Τρίπολης – Βόλος: 0 – 2

Κηφισιά – ΟΦΗ: 0 – 0

Και ο καιρός

Νεφώσεις και αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 14,5 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα