back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στου Φιλοπάππου την Καθαρά Δευτέρα από το Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Ραντεβού στον Λόφο του Φιλοπάππου έδωσαν και φέτος, Καθαρά Δευτέρα, εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίοι που γιόρτασαν τα Κούλουμα πετώντας πολύχρωμους χαρταετούς στον αττικό ουρανό, κάνοντας πικ-νικ με σαρακοστιανά εδέσματα και συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι του Δήμου Αθηναίων.

Μικροί και μεγάλοι, ανέβηκαν από νωρίς το πρωί στον εμβληματικό λόφο της πρωτεύουσας, όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, γιορτάζοντας τα Κούλουμα με πολύ κέφι, μουσική και χορό.

Το παρών στο Φιλοπάππου, έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας που σε δηλώσεις στον Αθήνα 984, έστειλε τις ευχές του για την ημέρα ενώ τόνισε και την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο Φιλοπάππου.

Η «αυλαία» άνοιξε με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, ενώ τη σκυτάλη πήρε το μουσικό συγκρότημα “Το χάρισμα” και ο Ισίδωρος Πάτερος , που ξεσήκωσαν όλους όσοι βρέθηκαν στου Φιλοπάππου, «παρασύροντάς» τους σε ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι.

Από τη γιορτή, δεν έλειψαν και τα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή λαγάνα ο χαλβάς και ελιές που προσφέρθηκαν σε όσους ήταν εκεί.

Μιχάλης Λεγάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα