back to top
31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Μ. Αποστολάκη: Οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών

Διαβάστε επίσης

«Η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης σε σχέση με το έγκλημα των Τεμπών είναι σταδιακή αλλά συνεπής και σταθερή. Από τη στιγμή που κρίσιμοι μάρτυρες δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν πολύ κρίσιμα στοιχεία για τη διερεύνηση του εγκλήματος, δεν μπορεί το θέμα να κλείσει», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Σοφία Μπερετάνου, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του κυβερνητικού πορίσματος για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Για την καταψήφιση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ

«Η κυβερνητική πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και που στηριζόταν στο πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, η οποία διερευνώντας την οικονομική διάσταση της μη ολοκλήρωσης της σύμβασης 717 διαπίστωσε αποχρώσες ενδείξεις για την τέλεση κακουργηματικής απιστίας για τον κ. Καραμανλή και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος για τον κ. Σπίρτζη. Αντιθέτως, έκανε δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και κατά τη διάρκεια των εργασιών της ξετυλίχθηκε το δεύτερο στάδιο της συγκάλυψης με τον αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων αλλά και με την αυθαίρετη και χωρίς καμία ενημέρωση απόφαση για λήξη των εργασιών της στις 20 Φεβρουαρίου.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, θεωρούμε ότι η πρότασή μας θα βρεθεί απέναντι στο τείχος  που έχουν υψώσει οι βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να προστατεύσουν τον κ. Καραμανλή καθώς και συνδεδεμένα με την παράταξή τους πολιτικά πρόσωπα. Όμως, στη Βουλή έχουν αρχίσει να φτάνουν οι μηνύσεις επιζώντων και συγγενών των θυμάτων . Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η απάντηση της πλειοψηφίας απέναντι στην πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής που είμαι βέβαιη ότι θα υποβάλουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν θα υπάρξει φραγμός απέναντι στην πάνδημη απαίτηση για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για μέλη της κυβέρνησης που χειρίστηκαν τη σύμβαση 717 και η οποία τελεί σε άμεση συνάφεια με το δυστύχημα».

Για το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματος

«Για το περιβόητο μπάζωμα και τη διαχείριση του τόπου του εγκλήματος μετά την τραγωδία που έχει πολλά σκοτεινά στοιχεία, δεν ήρθε να καταθέσει ούτε ένας μάρτυρας. Αντιθέτως,  η Επιτροπή έχασε πολλές ώρες για να εξετάσει πρόσωπα που διετέλεσαν υπουργοί Μεταφορών 23 και 26 χρόνια πριν από την τραγωδία. Όπως, δεν κλήθηκε ο κ. Τριαντόπουλος ο οποίος ήταν αρμόδιος Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ το 2023».

 

Για την απουσία Μητσοτάκη από τη σημερινή συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής στην Ολομέλεια

« Αυτή η υπόθεση της οργανωμένης συγκάλυψης δεν αφορά ούτε τα μέλη της Εξεταστικής ούτε καν το προεδρείο το οποίο προκάλεσε όχι μόνο το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τις ενέργειές του , αλλά και το σύνολο της κοινωνίας. Αφορά μια απόφαση που ξεκινά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το γεγονός ότι επέλεξε να μην παραστεί στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια, αποτελεί μια κυνική επίδειξη περιφρόνησης της μνήμης των νεκρών και του συλλογικού πένθους αλλά και της κοινοβουλευτικής και θεσμικής τάξης».

Για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την Ευρωπαία Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι

«Είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος έχει πει ότι τα Τέμπη δεν αφορούν την ελληνική κοινωνία. Το να θέλεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία την οποία υπηρετείς, είναι θεμιτό μέχρι ενός ορίου. Όταν αυτό το όριο εκφεύγει της ανθρωπιάς δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα