back to top
28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Δεν υπεγράφη καμία συμφωνία Ελλάδας-Ουκρανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Οδησσό, διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ανάρτηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχετικά με τη συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε συνέχεια της κοινής Δήλωσης της ομάδας των G7 για υποστήριξη της ασφάλειας της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου, έχουν προσχωρήσει και η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της. Επίσης, προσθέτουν ότι σε συνέχεια αυτής της Δήλωσης, η χώρα μας όπως και τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ συζητά αντίστοιχα με την Ουκρανία διμερώς.

Για τις συζητήσεις οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ως βασικό στόχο έχουν την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας σε όλους τους τομείς και πως εντάσσονται στο πλαίσιο πολύπλευρης υποστήριξης της Ουκρανίας και της ενταξιακής της πορείας.

Σημειώνεται ότι στην ανάρτησή του στο Χ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι μίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, «ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας» της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τη συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πρόσθεσε «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Η επίσκεψή μου στην Οδησσό μου κατέδειξε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξή της στην ΕΕ».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η αμυντική στρατηγική της ΕΕ βρίσκονται στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των «27» δημιουργεί η πρόταση για καθιέρωση έκδοσης ευρωομολόγων για κοινές αμυντικές δαπάνες. Οι χώρες του Βορρά δεν στηρίζουν την πρόταση, ενώ υπέρ τάσσονται οι χώρες του Νότου.

Τριβές προκαλεί και η πρόταση για διοχέτευση στον εξοπλισμό της Ουκρανίας των έκτακτων κερδών ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ ετησίως από την αξιοποίηση των ρωσικών κεφαλαίων, που έχουν δεσμευτεί σε ευρωπαϊκή δικαιοδοσία. Η Ουγγαρία, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδρά.

Την αντίθεσή του σχετικά με την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των χωρών της ΕΕ εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Τα σχέδιά τους πρέπει να συναντήσουν τη σθεναρή αντίσταση και την καταδίκη των λαών, στους καθημερινούς αγώνες και στις ευρωεκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τη σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ζητούν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί την κλήση της υπ. Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνου Μενουδάκου, καθώς και να διαβιβαστούν άμεσα στην Επιτροπή τα πορίσματα της έρευνας του υπ. Εσωτερικών και της ΝΔ.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ ζητεί να κληθεί και η ίδια η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τα δύο ευρώ το λίτρο αναμένεται να φθάσει η τιμή της βενζίνης πλησιάζοντας προς το Πάσχα, εξαιτίας της ανασφάλειας στο διεθνές πεδίο, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ατιικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Νίκος Παπαγεωργίου. Ένας δεύτερος λόγος, ανέφερε, είναι ότι έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα κόστη των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για τη διύλιση.

Θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία, «υπό όρους που θα μπορούσαν να είναι παραγωγικοί, χωρίς να είμαστε αιθεροβάμονες», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στον Alpha.

«Το πιο σημαντικό είναι οι εντάσεις και οι διαφωνίες που υπάρχουν να μην παράγουν κρίσεις και τον τελευταίο χρόνο το έχουμε πετύχει», πρόσθεσε.

Με ευρύτατη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, έκανε δεκτό το νομοσχέδιο για το προσύμφωνο με την καναδική εταιρεία παραγωγής πυροσβεστικών αεροσκαφών για την προμήθεια 7 νέων Canadair, που θα αρχίσουν να έρχονται από το 2027. «Παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παρουσίασε σήμερα το νέο επιχειρησιακό δόγμα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ανέφερε ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί και η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια μέσω του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, διάφορων μέσων δασοπροστασίας, όπως τριών ελικοπτέρων μεσαίου τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ορισμένα από τα σημεία – κλειδιά του νέου επιχειρησιακού δόγματος είναι η ταχύτερη απόκριση στο πεδίο με περισσότερες δυνάμεις, η πρόληψη, η καλύτερη επιχειρησιακή οργάνωση και η άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων.

Ένοχοι οι 8 από τους 24 κατηγορούμενους οι οποίοι είχαν συλληφθεί μετά από έφοδο της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη τον Σεπτέμβριο του 2022 έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας. Ανάμεσα στους καταδικασθέντες, είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός των τριών συμμοριών, ένας 30χρονος από την Αλβανία, ο οποίος ωστόσο αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δόκιμης αστυνομικού. Οι τακτικοί δικαστές που μειοψήφισαν έκριναν ότι θα πρέπει να καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων, οι οποίοι ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών για όσους κρίθηκαν ένοχοι.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε λίγη ώρα, ξεκινά ο αγώνας Ολυμπιακός- Βιλερμπάν για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Στις 10 παρά τέταρτο η Ελλάδα υποδέχεται το Καζακστάν σε νοκ-άουτ αναμέτρηση στην OPAP Arena, με στόχο τη νίκη που θα τη φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην τελική φάση του Euro 2024.

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με βροχές το μεσημέρι – απόγευμα προβλέπονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. – 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα