back to top
20 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

20 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Ν. Καραθανασόπουλος: Υποκριτική η πρωτοβουλία Σπίρτζη

Διαβάστε επίσης

Νέα πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει στη σκιά της επιστολής του πρώην υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητά τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, χαρακτήρισε υποκριτική την πρωτοβουλία Σπίρτζη εξηγώντας: «υπάρχουν καταρχήν ερμηνείες κατά πόσο μπορεί να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 παράγραφος 5 του Συντάγματος από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία. Αποτελεί λοιπόν υποκρισία από τη στιγμή που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρόταση του ΚΚΕ να αλλάξει το καθεστώς μη δίωξης υπουργών».

Σημειώνεται πως το άρθρο 86 ορίζει πως αν για οποιονδήποτε λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας.

Απάντηση στις κατηγορίες ότι το ΚΚΕ, με την πρόταση για εξεταστική, έδωσε σωσίβιο στην κυβέρνηση 

«Με την Εξεταστική διατηρήθηκε το θέμα στην επικαιρότητα αναδείχθηκε ότι το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και όχι ένα στιγμιαίο λάθος και αυτό δεν ήταν σανίδα σωτηρίας για την κυβέρνηση η οποία δεν ήθελε να λειτουργήσει η Επιτροπή. Η κυβέρνηση ήθελε να συγκαλύψει και να την τελειώσει άρον άρον χωρίς καν να έχουν διερευνηθεί ούτε τα αίτια της έκρηξης, ούτε και το μπάζωμα. Μακριά από εμάς λοιπόν αυτή η λογική».  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα