back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στις ρωσικές αρχές, από την επίθεση ενόπλων στον συναυλιακό χώρο του εμπορικού κέντρου Crocus City Hall, κοντά στη Μόσχα.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν, ύμφωνα με το πρακτορείο TASS το οποίο επικαλείται πληροφορίες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Κατά πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις στο κτίριο το οποίο έχει παραδοθεί στις φλόγες και πως τμήμα της οροφής έχει καταρρεύσει, ενώ αρκετοί είναι οι εγκλωβισμένοι.

Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου από την αστυνομία και τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ περισσότερα από 70 ασθενοφόρα βρίσκονται στην περιοχή, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν αυρώνονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις αυτό το σαββατοκύριακο στη ρωσική πρωτεύουσα.

Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο το Κρεμλίνο προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

«Όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα», ανέφερε μέσω Τέλεγκραμ η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Εάν εμπλέκονται Ουκρανοί αξιωματούχοι θα εξουδετερωθούν, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα αυτής της τρομερής επίθεσης. Τις εικόνες είναι δύσκολο να τις αντικρύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Ο Τζον Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος «δεν έχει καμία ένδειξη επί του παρόντος ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται» στην επίθεση και πρόσθεσε «θα συμβούλευα να μην υπάρξει, σε τόσο πρώιμο στάδιο, σύνδεση με την Ουκρανία».

Εάν η Ουάσιγκτον έχει ενδείξεις ή αποδείξεις ότι δεν υπάρχει δάκτυλος των Ουκρανών θα πρέπει να μας ενημέρωσει, διαμηνύει η Μόσχα.

Η ουκρανική προεδρία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα που διακινούσε παράνομα μεγάλες ποσότητες αναβολικών, φαρμακευτικών σκευασμάτων και κάνναβης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Europol, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ σε Γιαννιτσά, Βέροια, Χαλκιδική, Λάρισα και Άργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους πελάτες του κυκλώματος περιλαμβάνονται 5 εν ενεργεία και πρώην αθλητές ποδοσφαίρου, σφαιροβολίας και μπόντι μπίλντινγκ, 3 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής.

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της η 25χρονη η οποία φέρεται να είναι πρωταγωνίστρια του νέου κυκλώματος μαστροπείας που αποκαλύφθηκε από τις Αρχές.Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι -ανάμεσά τους και ο φίλος της 25χρονης- αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε «δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς από μία Εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη».

«Η σημερινή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα ”μάτια του κόσμου”, είναι ακόμη μια ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του.

«Σήμερα είχαμε μια σειρά προκλητικών δηλώσεων στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην τραγωδία των Τεμπών αποδεικνύοντας ότι παίζουν ακόμα και σήμερα πολιτικά παιχνίδια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την αποψινή περιοδεία του στον Κορυδαλλό. «Ας σταματήσουν να περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών. Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια, οι υπεύθυνοι να πληρώσουν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αποφυλακίζεται και τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό ο προϊστάμενος επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Παράλληλα, η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας προβλέπει την καταβολή εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ.

Σοκ στη Βρετανία από την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον, ότι έχει καρκίνο. Σε βίντεο που δόθηκε από το παλάτι του Κένσινγκτον η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε απόψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 42 ετών και υποβάλλεται σε «προληπτική» χημειοθεραπεία.

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ενώ η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί αύριο. Κλειστός θα είναι ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα την Κυριακή και τη Δευτέρα από τις 8 το πρωί έως το τέλος των παρελάσεων. Αλλαγές και στα δρομολόγια του Τραμ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και στη γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγία Τριάδα Πειραιά».

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε εξέλιξη ο αγώνας Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. 34-46 υπέρ της Μπαρτσελόνα το σκορ στο ημίχρονο.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπεται αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. – 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα