back to top
30.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Μ. Σπυράκη: Να αντιμετωπίσουμε την υπόθεση των Τεμπών με εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

Για την τραγωδία των Τεμπών και την εντεινόμενη πίεση για άρση ασυλίας του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή μίλησε- μεταξύ άλλων- στον Αθήνα 9.84 και στους Γιώργο Κατσίγιαννη και Απόστολο Χονδρόπουλο, η Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τη ΝΔ για τις επικείμενες Ευρωεκλογές, Μαρία Σπυράκη.

Όπως τόνισε, δεν έχει υπάρξει αίτημα άρσης ασυλίας στη Βουλή με συγκεκριμένο κατηγορητήριο αλλά ούτε και αίτημα για σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής η οποία να περιλαμβάνει συγκεκριμένη κατηγορία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η τραγωδία των Τεμπών είναι μια υπόθεση την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Για την τραγωδία των Τεμπών

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χάνει ένας γονιός το παιδί του. Επομένως, οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι ζητούν να επισπευσθεί η απονομή της Δικαιοσύνης έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση του θέματος για να αποδοθούν οι ευθύνες. Υπάρχει συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Πρέπει να διατυπωθεί ένα αίτημα από την πλευρά των αρχών, από την πλευρά του εισαγγελέα, για να πάει στη Βουλή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, για να υπάρξει στη συνέχεια απάντηση από την πλευρά της Βουλής. Τέτοιο αίτημα με συγκεκριμένη κατηγορία, δεν υπήρξε. Ας αναμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης στα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση και ας δούμε πως θα κινηθεί η δικαιοσύνη σε δεύτερο στάδιο. Η πολιτική ευθύνη, αναλήφθηκε από την πρώτη στιγμή που παραιτήθηκε ο υπουργός. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και είναι καλό να σεβαστούμε τη Δικαιοσύνη».

 

Για τη διαρροή των emails των αποδήμων

«Είναι προφανές ότι έγιναν σοβαρά λάθη σε αυτήν την υπόθεση και η έρευνα του Μαξίμου απέδωσε άμεσα. Οι ευθύνες αποδόθηκαν και αναλήφθηκαν αναλογικά. Η πλατφόρμα για την εγγραφή των αποδήμων είναι ασφαλής και αδιάβλητη. Η επιστολική ψήφος είναι μια μεταρρύθμιση που λύνει τα χέρια σε πολύ κόσμο, διευρύνει τη δημοκρατική εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συγχρόνως είναι ένα μέσο το οποίο μειώνει τα έξοδα των αποδήμων και των ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν. Ας μη ρίξουμε μια σημαντική μεταρρύθμιση στο σύννεφο ενός μεγάλου λάθους».

Για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

«Το συγκεκριμένο ψήφισμα συγκεντρώνει διαφορετικές περιπτώσεις, από την τραγωδία των Τεμπών μέχρι τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, για να συνδεθεί και να καταλήξει στο τέλος η απόφαση ότι ο Μητσοτάκης είναι Όρμπαν και ότι η Ελλάδα οφείλει να συνδέσει τη χρηματοδότησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την πορεία του κράτους δικαίου. Στη θέση των συναδέλφων Ευρωβουλευτών είπαν ”ναι” σε αυτό το ψήφισμα με κατακλείδα τη σύνδεση της χρηματοδότησης της Ελλάδας με τη πορεία του κράτους δικαίου, αν δεν κρυβόμουν, τουλάχιστον θα σιωπούσα γιατί το εθνικό συμφέρον σε αυτή την περίπτωση δεν είναι το να εμφανίζεται κάποιος στην Ευρωβουλή και να εργαλειοποιεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λίγους μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές με μόνο στόχο να πλήξει στη κυβέρνηση».

Για την πρόταση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για έκδοση αμυντικού ευρωομολόγου

«Αν προχωρήσει η πρόταση του πρωθυπουργού, θα δώσει τη δυνατότητα στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία όχι μόνο να καλύψει τις ενδοευρωπαϊκές ανάγκες αλλά και να καταλάβει ένα μέρος της διεθνούς αγοράς στην αμυντική βιομηχανία, κάτι που είναι  και   επιχειρηματικά ελκυστικό, Αυτή τη στιγμή, είναι η μοναδική πρόταση που κατατέθηκε στο τραπέζι με ρεαλισμό και προοπτική προκειμένου να κάνουμε πράξη την ενιαία αμυντική ομπρέλα της ΕΕ μέσα στα επόμενα χρόνια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα