back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σε ανασυγκρότηση η Δημοτική Αστυνομία – Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Γεωργιάδης

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά ανασυγκρότησης εισέρχεται η δημοτική αστυνομία της Αθήνας, σε επίπεδο διαδικασιών και λειτουργιών, όπως δηλώνει στον 9.84 ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας και κοινόχρηστων χώρων Θωμάς Γεωργιάδης.

Ήδη εξετάζονται διάφοροι παράμετροι για την ανασυγκρότηση που αφορούν την πρόσθεση υλικού που θα διευκολύνει το Σώμα στις δράσεις του, όπως επίσης και σε εσωτερικές διαδικασίες βελτιστοποίησης και επιτάχυνσης διαδικασιών που αφορούν λειτουργίες σημαντικές.

Ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνει ότι όλα αυτά εντοπίστηκαν σε πρόσφατη σύσκεψη στελεχών της δημοτικής αστυνομίας, με στόχο να επιταχυνθούν διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την βελτίωση στην γενικότερη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας.

«Η γενικότερη συζήτηση όσον αφορά την πρόσθεση υλικού στην δημοτική αστυνομία έχει να κάνει με την εξεύρεση επί πρόσθετου μηχανολογικού εξοπλισμού για την αγορά νέων υπερσύγχρονων δικύκλων και οχημάτων για την δράση της δημοτικής αστυνομίας. Αυτό απαιτεί μια φάση αναζήτησης, στην οποία και βρισκόμαστε αυτή την στιγμή σε επίπεδο συζητήσεων με τα στελέχη του Σώματος», τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Καθημερινές δράσεις

Η δημοτική αστυνομία σε καθημερινή βάση πραγματοποιεί ένα σαφάρι ελέγχων όσον αφορά την παράνομη στάση και στάθμευση δικύκλων και οχημάτων σε δρόμους της πρωτεύουσας, όπως επίσης και για να καταπολεμήσει το διαχρονικό πρόβλημα της κατάληψης πεζοδρομίων από μηχανές, ή ακόμη και την παρεμπόδιση σε ράμπες για άτομα με αναπηρία.
Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται σε δρόμους πέριξ της πλατείας Συντάγματος ( Καραγιώργη Σερβίας, Μητροπόλεως, Νίκης κ.α.), στην Αμερικής, στην Σόλωνος, στην Πατριάρχου Ιωακείμ, στην Ακαδημίας, στην Αθηνάς, στην Αχαρνών,καθώς και σε Γ Σεπτεμβρίου, Αριστοτέλους και Πατησίων.

«Αυτοί είναι οι δρόμοι, που κατά βάση, έχουμε την πυκνότητα των παράνομων σταθμεύσεων και κλήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά σε κάθε δρόμο από τους προαναφερθέντες, οι κλήσεις ξεπερνούν τις 300 για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος», υπογραμμίζει ο κ. Γεωργιάδης.

Πέριξ του Συντάγματος

Στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα εντοπίζονται καθημερινά προβλήματα από σταθμευμένες μηχανές πάνω στα πεζοδρόμια, όπως επίσης στην Σταδίου, στους πεζόδρομους της Βουκουρεστίου και σε πολλούς του εμπορικού τριγώνου. « Ήδη υπάρχει σταθερή παρουσία της δημοτικής αστυνομίας σε αυτούς τους δρόμους. Επίσης μεγάλη προσπάθεια υπάρχει από την δημοτική αστυνομία, παρ´όλο που η δύναμη του σώματος είναι μικρή για τα δεδομένα αυτά που έχουμε σε καθημερινή βάση, είναι η διέλευση πάνω στους πεζόδρομους των μηχανών», καταλήγει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα