back to top
19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ – Διαμαρτυρία στο ΥΠΟΙΚ στις 28/3

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και φορείς της Φθιώτιδας, διεκδικώντας την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης και την απασχόληση του προσωπικού.

Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, την τελευταία 4ετία, χάθηκαν 800 θέσεις εργασίας και σήμερα η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε λουκέτο, παρά το γεγονός ότι είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Αντί για «επενδυτή», σπατάλησαν 500 εκατομμύρια ευρώ και βρήκαν παλιατζή”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστές, τον οποίο “χρηματοδοτούν άμεσα με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσα από την ισοπέδωση της. Παράλληλα του δίνουν προίκα τον ορυκτό πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ”.

Συνέπεια των παραπάνω, να καταδικαστεί σε μαρασμό η Λοκρίδα και 5 νομοί ακόμη, καθώς -όπως εξηγούν – η απαξίωση της επιχείρησης έχει προκαλέσει ντόμινο επιπτώσεων στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα