back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. 

 Η Ρωσία θα τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την επίθεσηδήλωσε παράλληλα ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφσύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι η επίθεση αυτή δείχνει ακριβώς το μέγεθος της απειλής που συνιστά η τρομοκρατία για τη Ρωσία. 

 Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε λίγο νωρίτερα, επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνουότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι 11 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά την τρομοκρατική επίθεσημεταξύ των οποίων 4 που εμπλέκονται άμεσα στο μακελειό. 

 Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τον κόσμοσκορπώντας τον θάνατοΤην ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). 

Την αιματηρή επίθεση στη Μόσχα καταδίκασαν με μηνύματά τους τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλοί ξένοι ηγέτες εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων του μακελειού. 

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων στις οποίες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. 

 “Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, που προκαλεί αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη” αναφέρει σε ανάρτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος 

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς. Αυξημένη η κίνηση από το πρωί στα τρία λιμάνια της Αττικής 

Τέλος στα σενάρια για την υγεία της έβαλε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η πριγκίπισσα της Ουαλίας η οποία ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε «προληπτική» χημειοθεραπεία. «Ο βασιλιάς Κάρολος είναι τόσο υπερήφανος για την Κέιτ, για το θάρρος της να μιλήσει όπως μίλησε», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε ανάρτησή του στο X, δηλώνει ότι μαζί με την σύζυγό του Τζιλ ενώνει τη φωνή του με εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, προσευχόμενος για την ανάρρωση της πριγκίπισσας Κέιτ. 

 Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συναντηθεί σήμερα με εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στην «αιγυπτιακή πλευρά» των συνόρων με τη Ράφα, την πόλη της Γάζας, στην οποία συνωστίζονται περίπου 1,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, γεγονός στο οποίο οφείλονται οι φόβοι για τον πληθυσμό στην περίπτωση χερσαίας επιχείρησης εκεί του Ισραήλ. Κατά την επίσκεψή του αυτή ο ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να επαναλάβει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός που θα οδηγήσει στην είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα έπειτα από πάνω από πέντε μήνες πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.  

Και ο καιρός  

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπονται σήμερα στην Αττική.  Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.  

15.2 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα