back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν: Χαρακτήρισε βάρβαρη’’ την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 143 ανθρώπους – ανάμεσά τους πολλά παιδιά και ανήλικοι Δεκάδες είναι οι τραυματίες, πολλοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Ο κ Πούτιν επισήμανε ότι τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία έχουν ενισχυθεί ενώ υποσχέθηκε ότι τόσο οι δράστες όσο και αυτοί που έδωσαν εντολή για την επίθεση θα τιμωρηθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες βρέθηκαν και συνελήφθησαν λίγο πριν διαφύγουν προς την Ουκρανία, εκεί όπου -όπως είπε – διατηρούν επαφές . Σε επικύρωση των δηλώσεων Πούτιν έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο βίντεο με τους συλληφθέντες, σε ένα από αυτά ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίζεται ότι έλαβε από αγνώστους εντολή για την επίθεση με αντάλλαγμα ύψους 500.000ων ρουβλιών.

Στο μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος που είχε από την πρώτη στιγμή αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση δημοσιοποίησε φωτογραφίες των 4ων δραστών, μελών της Οργάνωσης. Ωστόσο τόσο ο φιλοκυβερνητικός τύπος όσο και οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι ο ISIS δεν σχετίζεται με την επίθεση, στοχοποιώντας μάλιστα προς το Κίεβο.

Με ανακοίνωση της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών η Ουκρανία διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ανάμειξή της με την επίθεση: ‘’Υπερασπιζόμαστε την εδαφική μας κυριαρχία από τους Ρώσους εισβολείς, απελευθερώνουμε τα δικά της εδάφη. Πολεμάμε ενάντια στον στρατό των κατακτητών και εναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων’’ αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση’’.

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας καταδίκασε την επίθεση. Η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την επίθεση και ευχήθηκε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες». ‘’Για βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων Ρώσων πολιτών’’ έκανε λόγο στο συλλυπητήριο μήνυμά του πρωθυπουργός . Την αμέριστη αλληλεγγύη του στον ρωσικό λαό ” εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Το χρέος της διεθνούς κοινότητας να συνεργαστεί για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Για πολλά ερωτήματα έκανε λόγο το ΚΚΕ που χαρακτήρισε την επίθεση αποτρόπαια και εγκληματική.

Στον Καναδά μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του θα συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογο του, ενώ αναμένεται να επικυρωθεί η διμερής συμφωνία για την προμήθεια επτά πυροσβεστικών Canadair για την ενίσχυση της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας. Ο κ Μητσοτάκης θα έχει εξάλλου επαφές με την ελληνική ομογένεια ενώ θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στα εθνικά οδικά δίκτυα, επί ποδός η τροχαία, με αυξημένους ελέγχους. Κλειστός θα είναι ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα αύριο από τις 8 το πρωί έως το τέλος των παρελάσεων. Αλλαγές και στα δρομολόγια του Τραμ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και στη γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγία Τριάδα Πειραιά».

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ραφήνας – Πικερμίου 30χρονος Ρουμάνος, ο οποίος κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία κατ’ εξακολούθηση, βιασμό, απειλή, εξύβριση και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της 44χρονης συντρόφου του καθώς και για τα αδικήματα της παραβίασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.Η Βουλή των Ελλήνων και δεκάδες δημόσια κτίρια και εμβληματικοί μουσειακοί χώροι, συμμετέχουν σήμερα στην ‘’Ωρα της Γης”” σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα από τις 20:30 έως τις 21:30, ως μια συμβολική πράξη που αποτυπώνει την κοινή ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 16,9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα