back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ημέρα Εθνικού πένθους σήμερα στη Ρωσία για τα 143 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης σε αίθουσα συναυλιών στην πόλη στο Κρασνο-γκόρσκ στα περίχωρα της Μόσχας. Δεκάδες είναι οι τραυματίες. πολλοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Βλάντιμιρ Πούτιν διαμήνυσε ότι τόσο οι δράστες όσο και αυτοί που έδωσαν εντολή για την ‘’βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση’’ θα τιμωρηθούν. Ισχυρίστηκε δε, ότι οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο πριν διαφύγουν προς την Ουκρανία, εκεί όπου -όπως είπε – είχε προετοιμαστεί ένα «παράθυρο» για εκείνους από την ουκρανική πλευρά για να διασχίσουν τα σύνορα’’.

Σε επικύρωση των δηλώσεων Πούτιν έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο βίντεο με τους συλληφθέντες. Σε κάποιο από αυτά, ένας άνδρας φέρεται να ομολογεί την πράξη του και να ισχυρίζεται ότι έλαβε από αγνώστους εντολή για την επίθεση έναντι χρηματικής αμοιβής 500.000ων ρουβλιών.

Ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος -που είχε από την πρώτη στιγμή αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση – δημοσιοποίησε φωτογραφίες των 4ων δραστών – μελών της Οργάνωσης, σημειώνοντας ότι και οι 4εις μετά το μακελειό έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους.

Το ρώσικο υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι οι 4εις συλληφθέντες είναι υπήκοοι ξένων χωρών.

Από πλευράς οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες καθώς και μέρος του φιλοκυβερνητικού τύπου ισχυρίστηκαν ότι ο ISIS δεν σχετίζεται με την επίθεση, στοχοποίησαν μάλιστα εμμέσως το Κίεβο.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Με σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει ψεύδη που δεν αντέχουν σε καμία κριτική’’ τους ισχυρισμούς ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση: ‘’Υπερασπιζόμαστε την εδαφική μας κυριαρχία από τους Ρώσους εισβολείς, απελευθερώνουμε τα δικά της εδάφη. Πολεμάμε ενάντια στον στρατό των κατακτητών και εναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων’’ αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση’’.

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας καταδίκασε την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος αθώων πολιτών.

Στον Καναδά μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του θα συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογο του, ενώ αναμένεται να επικυρωθεί η διμερής συμφωνία για την προμήθεια επτά πυροσβεστικών Canadair για την ενίσχυση της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας. Ο κ Μητσοτάκης θα έχει εξάλλου επαφές με την ελληνική ομογένεια ενώ θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με την τροχαία να παραμένει επί ποδός με αυστηρή επιτήρηση στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας. Αυξημένη είναι και η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, με πιο δημοφιλείς προορισμούς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τις Κυκλάδες.

Κλειστός θα είναι ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα αύριο από τις 8 το πρωί έως το τέλος των παρελάσεων. Αλλαγές και στα δρομολόγια του Τραμ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και στη γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγία Τριάδα Πειραιά».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εργαλειοποιώντας το δυστύχημα των Τεμπών υποκινεί με κάθε τρόπο επεισόδια ενόψει των παρελάσεων. ‘’Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων «αγανακτισμένων και μπαχαλοποίησης’’ αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει ‘’Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη’’.

Η Βουλή των Ελλήνων και δεκάδες δημόσια κτίρια και εμβληματικοί μουσειακοί χώροι, συμμετέχουν σήμερα στην ‘’Ωρα της Γης”” σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα από τις 20:30 έως τις 21:30, ως μια συμβολική πράξη που αποτυπώνει την κοινή ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 15,7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα