back to top
28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

28.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Η Βουλή των Ελλήνων και δεκάδες δημόσια κτίρια και εμβληματικοί ιστορικοί και μουσειακοί χώροι στην Ελλάδα συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία της WWF’ ‘ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ’’. Και φέτος κατεβάζουν τους διακόπτες και σβήνουν τα φώτα για μια ώρα έως τις εννέα και μισή, για την αφύπνιση όλων και την ανάληψη δράσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Στους 150 ανεβάζουν διεθνή και ρωσικά μέσα τον αριθμό των νεκρών της τρομοκρατικής επίθεσης χθες, σε συναυλιακό χώρο, κοντά στην Μόσχα. Στους 133 νεκρούς και 140 τραυματίες παραμένει ο επίσημος απολογισμός.

Οι δράστες και όσοι έδωσαν εντολή για την ‘’βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στο Κρασνο-γκόρσκ ή εμπλέκονται σε αυτήν’’ θα τιμωρηθούν διαμήνυσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος. Ο Ρώσος Πρόεδρος ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στο αφγανικό παρακλάδι του Ισλαμικoύ Κράτους (ISIS-K) που έχει από την πρώτη στιγμή αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφίες των δραστών – μελών της οργάνωσης οι οποίοι φέρεται να έχουν επιστρέψει στη βάση τους.

Αντίθετα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του φαίνεται να υιοθετεί τις απόψεις των Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων (FSB), που βλέπουν ουκρανική εμπλοκή στην επίθεση. Έτσι o Ρώσος Πρόεδρος στο διάγγελμά του ισχυρίστηκε ότι 4εις δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο πριν διαφύγουν προς την Ουκρανία, εκεί όπου -όπως είπε – είχε προετοιμαστεί από το Κίεβο ένα «παράθυρο»για να διασχίσουν τα σύνορα’’.

Σχεδόν ταυτόχρονα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βίντεο με έναν από τους συλληφθέντες – φερόμενους δράστες να ομολογεί – μιλώντας με βαριά ρωσική προφορά – την πράξη του και να ισχυρίζεται ότι έλαβε από αγνώστους εντολή για την επίθεση έναντι χρηματικής αμοιβής 500.000ων ρουβλιών. (περίπου 5000 δολάρια).

Με ανακοίνωσή της η Ουκρανική στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών διέψευσε κατηγορηματικά τα ‘’ψεύδη της ρωσικής FSB’’’.. ‘’Υπερασπιζόμαστε την εδαφική μας κυριαρχία από τους Ρώσους εισβολείς. Πολεμάμεεναντίον στρατιωτικών στόχων, όχι αμάχων’’ αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση’’.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα, η Ιταλία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας σε μια σειρά ‘’ευαίσθητων’’ στόχων όπως συναγωγές, πρεσβείες, αεροδρόμια κλπ. Για την προσεχή Δευτέρα έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας.

Στον Καναδά για διήμερη επίσκεψη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει συναντήσεις με τον Καναδό ομόλογο του, φορείς και εκπροσώπους της οπογένειας, ενώ συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μεταξύ των άλλων αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία για την προμήθεια επτά πυροσβεστικών Canadair για την ενίσχυση της Ελληνικής Πολιτικής Προστασίας.

Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων για το εορταστικό τριήμερο. Επί ποδός θα παραμείνει η τροχαία με αυστηρή επιτήρηση στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας. Ευχαριστημένοι από τις πληρότητες στα καταλύματα τους δηλώνουν οι άνθρωποι του τουρισμού σε δημοφιλείς χερσαίους και νησιωτικούς προορισμούς.

Κλειστός θα είναι ο σταθμός του Μετρό Σύνταγμα αύριο από τις 8 το πρωί έως το τέλος των παρελάσεων. Αλλαγές και στα δρομολόγια του Τραμ στη Γραμμή 6 «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» και στη γραμμή 7 «Καλαμάκι – Αγία Τριάδα Πειραιά».

Νέα πολιτική αντιπαράθεση. Το κυβερνών κόμμα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εργαλειοποιώντας το δυστύχημα των Τεμπών υποκινεί με κάθε τρόπο επεισόδια ενόψει των παρελάσεων. ‘’Παίζουν τα ρέστα τους στην δημιουργία νέων «αγανακτισμένων και μπαχαλοποίησης’’ αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει ‘’Για ό,τι συμβεί έχουν την απόλυτη πολιτική ευθύνη’’.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανταπάντησε κάνοντας λόγο για λάσπη και συκοφαντία και κάλεσε τη ΝΔ «να καταθέσει άμεσα στη δικαιοσύνη τα δήθεν στοιχεία που επικαλείται» και, αν δεν το πράξει, ζητά από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να επιληφθεί άμεσα «για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Στις ΗΠΑ, νόμο για τη χρηματοδότηση μαμούθ του αμερικανικού κράτους με ένα κόμμα δύο τρις δολάρια μέχρι το Σεπτέμβριο, υπέγραψε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, βάζοντας τέλος στα σενάρια για – μερική ή ολική αναστολή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Εκρηκτική απάντηση του Ισραήλ στις εκκλήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντέρες για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα προκειμένου να μπει ένα τέλος στη λιμοκτονία των εγκλωβισμένων Παλαιστινίων. Με ανάρτησή του ο Ισραηλινός ΥπΕξ καταλογίζει στον Γκουτέρες ότι μετέτρεψε τον ΟΗΕ σε αντισημιτικό και αντι-ισραηλινό οργανισμό, ενώ ο ίδιος την ώρα που κατηγορεί το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, ΔΕΝ καταδικάζει τους τρομοκράτες της Χαμάς που λεηλατούν την ανθρωπιστική βοήθεια”

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 14,1 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα