back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες μαθητές και θεατές βρέθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, για να λάβουν μέρος και να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Τη μαθητική παρέλαση άνοιξε σχολείο από τα Καλάβρυτα το οποίο κρατούσε το Λάβαρο της Ελληνικής Επανάστασης. Από την Αθήνα συμμετείχαν 229 σχολεία.

“Η σημερινή παρέλαση μας διδάσκει πολλά. Με πίστη και σθένος μπορούμε να πετύχουμε πολλά” το μήνυμα του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη.

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την προσπάθεια και να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, το εμείς και όχι το εγώ που έγραψε ο Μακρυγιάννης, για ένα μέλλον φωτεινό με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, για δικαιοσύνη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο με τη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ημέρα πένθους η σημερινή στη Ρωσία για τα 133 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall μετά από απόφαση του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο μεταξύ σοκ προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο, που έδωσε στη δημοσιότητα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Στο βίντεο, καταγράφονται σκληρές εικόνες από τη στιγμή που οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως μέσα στο συναυλιακό χώρο, σκορπώντας τον θάνατο.

Στον Καναδά βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά το 1983. Στις τρεις και μισή μετά το μεσημέρι θα έχει στο Μόντρεαλ κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Καναδό ομόλογο του, Τζάστιν Τριντό. Αργότερα οι δύο ηγέτες θα παρακολουθήσουν μαζί την παρέλαση των συλλόγων της ελληνικής κοινότητας.

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση. Αναφέρθηκε ακόμη στην επίσκεψή του στον Καναδά και στην υπογραφή της συμφωνίας για την απόκτηση επτά νέων Canadair, στην αλλαγή των ποινών για bullying στα σχολεία, αλλά και στον τομέα της Υγείας.

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “το Βήμα της Κυριακής” που κάνει λόγο για συρραφή διαλόγων στα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ώστε να ενισχυθεί το επιχείρημα περί ανθρώπινου λάθους στην τραγωδία των Τεμπών. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για «συγκάλυψη, διαφθορά και ατιμωρησία» κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. «Καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν πρόκειται να εμποδίσει την αλήθεια να έρθει στο φως» σχολιάζει το ΚΚΕ. «Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πολωνία θα ζητήσει εξηγήσεις από τη Μόσχα για “νέα παραβίαση του εναέριου χώρου” της από ρωσικό πύραυλο κρουζ, ο οποίος εξαπολύθηκε νωρίς σήμερα το πρωί κατά στόχων στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών. “Πρώτα απ’ όλα, ζητούμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει τις τρομοκρατικές αεροπορικές επιδρομές κατά του πληθυσμού και του εδάφους της Ουκρανίας, να τερματίσει τον πόλεμο και να ασχοληθεί με τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 21 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα