back to top
26.5 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

26.5 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ακραία πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης – μείζονος αντιπολίτευσης, με εκατέρωθεν σκληρούς χαρακτηρισμούς πυροδότησε δημοσίευμα στην εφημερίδα ‘’ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ’’  περί συρραφής των διαλόγων στα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έτσι ώστε να ενισχυθεί το επιχείρημα περί ανθρώπινου λάθους στην τραγωδία των Τεμπών. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών με την παρουσία μάλιστα διεθνών παρατηρητών καθώς – όπως ισχυρίζεται – ο ίδιος δεν μπορεί να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές (!).. Ο κ Κασελάκης καταλήγει καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα. 

‘’Ο κ Κασσσελάκης πέρασε σε άλλη πίστα .. στην προσπάθεια του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο (Νίκος Παππάς) της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, έγινε ο ίδιος συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος’’, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για διαρκές έγκλημα που συντελείται από μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου, ενώ ανέλαβε θεσμική πρωτοβουλία για την κατάθεση  πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. 

Την πρόταση μομφής που αναμένεται να κατατεθεί την Τρίτη – στην Βουλή, αποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ‘’για το καλό της κοινωνίας και της χώρας’’ όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά. Την πρόταση αποδέχτηκαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά, προτάσσοντας το κάθε κόμμα τους δικούς του λόγους.  

Με μακροσκελή ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χαρακτηρίζει ‘’Καλοδεχούμενη’’ την πρόταση δυσπιστίας. Εστιάζει στο γεγονός  ότι ‘’άπαντες, ακόμη και οι διαφωνούντες συμφωνούν ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας καθώς η  Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ’’ ενώ υπονοώντας και οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν να καταστήσουν όμηρο την κυβέρνηση μιλά για μια  ‘’χυδαία ‘’αντικυβερνητική εκστρατεία η οποία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, επιδίδεται σε ένα πόλεμο φθοράς της κυβέρνησης και αποσταθεροποίησης της χώρας.. 

Παρουσία των πρωθυπουργών Καναδά και Ελλάδας υπεγράφη στο Μόντρεαλ η  συμφωνία για την απόκτηση επτά υπερσύγχρονων νέων πυροσβεστικών Canadairτύπου DHC-515, που θα ενισχύσουν την ελληνική Πολιτική Προστασία... Είχε προηγηθεί διευρυμένη συνάντηση των δύο ομολόγων κκ Τριντό και Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της οποίας επιβεβαιώθηκε η  ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική και εμπορική συνεργασία. Ο Τζαστιν Τριντό απευθυνόμενος στον κ Μητσοτάκη χαρακτήρισε εξαιρετικά εντυπωσιακή την αλλαγή που επέφερε στην οικονομική ισχύ της Ελλάδας, ενώ δήλωσε ευτυχής που ο Καναδάς συνεχίζει να έχει ρόλο σε αυτή την απίστευτη ανάπτυξη!.  

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την επέτειο του εθνικού αγώνα του 1821 που κορυφώνονται αύριο με η στρατιωτική παρέλαση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Δημαρχιακό Μέγαρο φωταγωγείται με την ελληνική σημαία. Σε δηλώσεις του μετά την μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πόλης που ‘’άνοιξε’’ με το λάβαρο της επανάστασης που κρατούσαν μαθητές των Καλαβρύτων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εστίασε στη σημασία της κοινής προσπάθειας και της ενότητας για ένα μέλλον φωτεινό με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, με μάθηση για όλους, για δικαιοσύνη και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Ημέρα πένθους η σημερινή στη Ρωσία για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall, τα οποία σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό φθάνουν στα 137 ανάμεσά τους τρία παιδιά. Η ερευνητική επιτροπή ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 62 θυμάτων, ενώ έχουν εντοπιστεί δύο τουφέκια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών στο χώρο της επίθεσης. 

 Σοκ προκαλεί βίντεο-ντοκουμέντο, που έδωσε στη δημοσιότητα η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο καταγράφονται σκληρές εικόνες από τη στιγμή που οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως μέσα στο συναυλιακό χώρο. Το κρεμλίνο ωστόσο δεν σχολίασε το επίμαχι βίντεο ενώ όπως διαφαίνεται από δηλώσεις υψηλόβαθμών θεσμικών αξιωματούχων επιχειρούν να εμπλέξουν στην τραγωδία την κυβέρνηση του Κιέβου. 

Και ο καιρός  

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 ναν βαθμούς Κελσίου.. 

18,1 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα