back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εκδήλωση με την οποία κορυφώνονται οι εορτασμοί για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Σε ισχύ από τις 6 το πρωί και έως το πέρας των εκδηλώσεων, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τροποποιήσεις στη λειτουργία του μετρό και του τραμ. Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina 984.gr.

Η εμπορική και οικονομική συνεργασία Καναδά-Ελλάδας, απασχόλησαν τις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό, στο Μόντρεαλ Οι δύο πρωθυπουργοί έδωσαν το «παρών» στη δοξολογία και την παρέλαση για την εθνική επέτειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι γίνεται πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

 

Αύριο το πρωί αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στον απόηχο του νέου δημοσιεύματος για τα Τέμπη που προκάλεσε οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση. Η πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπως όλα δείχνουν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες υπογραφές, μετά και τη θετική ανταπόκριση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο μήνυμα του κάνει λόγο για ένα διαρκές έγκλημα και μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Αύριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει από τον Καναδά και το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. H ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση. Η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό από τις ηχογραφήσεις με τους διαλόγους που ακολούθησαν τη τραγωδία με τους 57 νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

 

Χθες , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και μάλιστα εντός 24 ωρών προτείνοντας πρόωρες εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Μητσοτάκης δεν μπορεί να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές.

 

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε ο ίδιος συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σε πρωινή τοποθέτησή του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για «υπερβολή» από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Νομίζω ότι ήταν μία βαριά υπερβολική τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη, αλλά και αυτά που έχουν γίνει είναι βαριά», είπε συγκεκριμένα ο Χρήστος Σπίρτζης στον ΣΚΑΪ.

 

Ελεύθερη για το κοινό είναι σήμερα η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου.

 

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις ύποπτοι της αιματηρής επίθεσης στη Μόσχα, με τουλάχιστον 137 νεκρούς. Οι τρεις από αυτούς παραδέχθηκαν την ενοχή τους. Οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων. Παρά τα βίντεο που ανάρτησε η ISIS , στα οποία φέρονται οι τρομοκράτες να γαζώνουν με καλάσνικοφ τους θεατές, ο Πούτιν επιμένει στα περί ανάμειξης του Κιέβου.

 

Σε ισχύ από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδικών δικτύων καθώς αναμένεται επιστροφή των εκδρομέων στην πρώτευσα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπου κρίνεται αναγκαίο για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.

 

Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα που θρηνεί 52 νεκρούς τον μήνα από τροχαία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Θανάση Τσιάνο με αφορμή την 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, ο μόνιμος κάτοικος στην Ελλάδα παρουσιάζει 0,5% πιθανότητα να χάσει την ζωή του ή να τραυματιστεί σοβαρά από τροχαίο.

 

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 21 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα