back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν πέσει στο ποτάμι, από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge νωρίτερα στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, όταν φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ χτύπησε έναν από τους πυλώνες της. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, πιστεύεται πως έως και 20 εργάτες, που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα, έπεσαν στο ποταμό Πατάπσκο, ενώ την ώρα της πρόσκρουσης στην γέφυρα βρίσκονταν πολλά οχήματα, που έχουν πέσει στο νερό. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στο σημείο.

Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις τις τελευταίες ώρες προκειμένου η πρόταση δυσπιστίας που έχει προαναγγείλει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με φόντο τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα Τέμπη να λάβει την τελική της μορφή και να κατατεθεί εντός της ημέρας στη βουλή.

 

Η κυβέρνηση δεν αναμένεται να κάνει χρήση του 48ωρου που προβλέπεται από τη κοινοβουλευτική διαδικασία και θα κάνει άμεσα αποδεκτή την πρόταση, αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- δεν προτίθεται να μετατρέψει την διαδικασία της πρότασης σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Οι τελικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις, θα κλειδώσουν κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη. Στόχος της κυβέρνησης είναι -όπως αναφέρουν πηγές- ότι να γίνει άμεσα η σχετική συζήτηση προκειμένου τα μεσάνυχτα της Πέμπτης να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

 

Σε άρθρο του στην εφημερίδα των συντακτών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με αιχμή την πρόταση μομφής κάνει λόγο για πολιτικό αδιέξοδο προτείνοντας ως λύση την άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών. «Να φύγει ως εκλεγμένος πρωθυπουργός έπειτα από τις αποκαλύψεις για ένα τεράστιο σκάνδαλο, όπως άλλωστε θα γινόταν σε κάθε δημοκρατική χώρα της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά. Στο ίδιο άρθρο εξηγεί πως το κόμμα του θα στηρίξει την πρόταση μομφής αν και θεωρεί ότι θα είναι μια «κοκορομαχία» και μια «διαδικασία-σόου που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, δηλαδη την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».

 

Μήνυμα για την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες απηύθυνε από τον Καναδά όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ενθάρρυνε τους αποδήμους να εγγραφούν στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για να λάβουν μέρος στις επικείμενες ευρωεκλογές. Σε εκδήλωση του Economic Club of Canada στο Τορόντο ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την προοπτική της χώρας μας να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη συμφωνία για την προμήθεια 5 + 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair. Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό.

 

Την παράταση των φορολογικών υποχρεώσεων έως την Τρίτη 2 Απριλίου, εξαιτίας της τραπεζικής αργίας την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, λόγω του Πάσχα των Καθολικών. ζητά, με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης προς τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη. Αποτέλεσμα αυτής της αργίας θα είναι τα εμπορικά καταστήματα να έχουν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα τέσσερις (4) ημέρες χωρίς αξιοποιήσιμες ταμειακές ροές. Σημειώνει ότι μεταφέρει το αίτημα όλων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων,ώστε να αποφευχθεί απώλεια ρυθμίσεων και επιβολή προστίμων, όχι μόνο για τις ασφαλιστικές, αλλά και για τις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

 

Κλειδώνει κατά την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υψηλότερη από το 4% με 5%. Το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι θα φτάσει στα 830 ευρώ μικτά και θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Θα συμπαρασύρει τις τριετίες και επιδόματα.

 

 

Στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου αναμένεται να αναρτηθούν από την ΑΑΔΕ τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αιματηρό επεισόδιο με δύο τραυματίες σημειώθηκε το πρωί σε γυμνάσιο στο κέντρο της Αθήνας κοντά στην πλατεία Κολιάτσου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένας 19χρονος εξωσχολικός εισέβαλε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο σχολείο και επιτέθηκε με σφυρί σε έναν μαθητή από την Νιγηρία χτυπώντας τον στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος του. Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και στο σημείο έσπευσε ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην κοιλία από τον δράστη . Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο 19χορνος συνελήφθη.

Ο μαθητής και ο διευθυντής του Γυμνασίου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς για τις πρώτες βοήθειες χωρίς ευτυχώς να έχουν σοβαρούς τραυματισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος ισχυρίστηκε ότι πήγε στο σχολείο να βρει τον 18χρονο μαθητή επειδή είχε χτυπήσει τον μικρότερο αδερφό του.

 

Οι αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική είναι από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ με τη συμμετοχή και του Λευτέρη Αυγενάκη που συνεδριάζει το πρωί στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του Βέλγου υπουργού Γεωργίας και Αντιπροέδρου της βελγικής κυβέρνησης, David Clarinval. Οι αγρότες σχεδιάζουν νέα συμβολική διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 300 τρακτέρ θα φτάσουν στην πλατεία Σουμάν και στους δρόμους γύρω από το κτίριο του Συμβουλίου όπου θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας.

 

Σε ενημέρωση για την πορεία των έργων της Διπλής Ανάπλασης και ειδικότερα για το γήπεδο του Παναθηναικού, καθώς και για το λόφο του Στρέφη, θα προχωρήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο. Στην ίδια συνεδρίαση, αναμένεται να δοθεί έγκριση για τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για τα σχολεία και τις παιδικές χαρές της πρωτεύουσας.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθηνα θα φτάσει έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνοπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα