back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δ. Μάντζος στον Αθήνα 984: Πλήρως αντιφατικό το αφήγημα Τριαντόπουλου σήμερα στην Βουλή

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση μομφής είναι ένα ύστατο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχει θετικές συνέπειες για την πολιτεία. Φέρνει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση προ των ευθυνών τους και τους ελέγχει για παραλείψεις εν προκειμένω για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών σημείωσε Δημήτρης Μάντζος,  βουλευτής επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος μίλησε σήμερα στον Αθήνα 984 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Έχουμε ήδη μικρές έως μεγάλες νίκες. Ήρθε ο κ. Τριαντόπουλος στη Βουλή κι είπε το δικό του αφήγημα που είναι πλήρες αντιφατικό με όσα έλεγε πέρυσι σε σχέση με το λεγόμενο μπάζωμα. Επίσης, σήμερα θα μιλήσει ο κ. Καραλανλής που φέρεται υπεύθυνος για τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών. Δε δεχόμαστε το κυβερνητικό αφήγημα, ότι έχει κλείσει η υπόθεση. Αυτή είναι αντίδραση του ΠΑΣΟΚ κι όλων των κομμάτων που συνέπραξαν μαζί μας για να φέρουμε την κυβέρνηση προ των μεγάλων ευθυνών της για την τραγωδία των Τεμπών.

Εάν η ΝΔ είναι αποφασισμένη να συσπειρωθεί γύρω από το τέρας των Τεμπών και της συγκάλυψης που ξεκινά από το πρώτο 24ωρο με το μοντάρισμά, τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης για ανθρώπινο λάθος… κι όλα αυτά παραμονή εκλογών. Αν οι βουλευτές παρά την ισχυρή τους συνείδηση, που πιστεύω ότι έχουν, συσπειρωθούν την επόμενη μέρα της πρότασης μομφής, θα είναι μια αιματηρή, επώδυνη συσπείρωση η οποία θα αξιολογηθεί στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η πρότασή μας δεν έρχεται βάσει του πρόσφατου δημοσιεύματος και μόνο, αλλά θεμελιώνεται σε μια ολοκληρωμένη σειρά γεγονότων ενός έτους κι ενός μηνός πλέον από το έγκλημα των Τεμπών, στην αρχή με το μοντάζ, μετά με την απόρριψη προανακριτικής, στη συνέχεια με τη σύσταση εξεταστικής που την εργαλειοποίησε η κυβέρνηση για να καλύψει πολιτικά πρόσωπα κι ένα πόρισμα που μας είπε ότι φταίνε μόνο τρεις άνθρωποι εκ των οποίων δύο δε ζούν κι ερχόμαστε σήμερα στο δημοσίευμα… Η κυβέρνηση δε μιλάει για την ταμπακιέρα.

Ο ΟΣΕ είναι ένας δημόσιος οργανισμός, που κάποιος είχε πρόσβαση στο υλικό, το μόνταρε και το διοχέτευσε σε μέσα ενημέρωσης. Το ότι πριν από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη διανεμήθηκε το υλικό αυτό στα ΜΜΕ, είναι ο ορισμός του παρακράτους. Όταν γίνεται αυτό για να καλυφθούν ευθύνες, καθώς ήμασταν και σε ορίζοντα εθνικών εκλογών, είναι ανατριχιαστικό, αποκρουστικό. Έχει νόημα να παρακολουθήσουν οι πολίτες αυτή την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία.

Εμείς τη μομφή μας απέναντι στην κυβέρνηση την εκφράζουμε καθημερινά με ένα άλλο δρόμο κι αυτό θα το εκφράσουμε και στις ευρωεκλογές. Έχουμε μια ευκαιρία για ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι στην αλαζονεία και την ασυδοσία της ΝΔ. Μπορεί να πάει η κυβέρνηση σε εκλογές με αυτό το κλίμα; Νομίζω ότι φοβάται.

Δεν κομματικοποιούμε την τραγωδία. Η ΝΔ παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις, έχει όμως υποστεί καθίζηση, έχουν κατεβάσει τον πήχη.

Πήχη για τις ευρωεκλογές δεν έχει το ΠΑΣΟΚ, δεν κινείται με ποσοτικούς όρους. Εμείς θέλουμε να είμαστε ενισχυμένοι. Αγωνιζόμαστε για τη δεύτερη θέση και θα το πετύχουμε όχι ως αυτοσκοπό για να περάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μετά τις 10 Ιουνίου να έχουμε την εντολή να πάρουμε τις πρωτοβουλίες για να κάνουμε τη δημοκρατική παράταση δυνατή για να βρεθεί απέναντι στη ΝΔ στις εθνικές εκλογές ως εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Αθήνα 984

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα