back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Υψηλοί τόνοι και σήμερα στη Βουλή κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την τραγωδία των Τεμπών που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Το απόγευμα αναμένεται η ομιλία του Κώστα Καραμανλή, ο οποιος ήταν στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, έκανε λόγο για μεθοδευμένη προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, που βασίζεται σε μια αβάσιμη σεναριολογία, σε fake news και ψέματα. Παράλληλα, χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι η παρουσία του στον τόπο της τραγωδίας είχε να κάνει με τη διαμόρφωση του χώρου, λέγοντας ότι ως μέλος του κυβερνητικού κλιμακίου είχε την ευθύνη του συντονισμού της κρατικής βοήθειας.

“Φαντάζομαι ότι δεν θα είχατε πρόβλημα να παρουσιαστείτε και στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστείτε την αλήθεια σας” σχολίασε σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη , με την διεξαγωγής ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας το βράδυ. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα ανέβει στο βήμα της Βουλής σήμερα, λόγω προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Κύπρο.

 

 

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες της ΝΔ για την ασφαλεια και την λειτουργία των σιδηροδρόμων. Η Ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει όλα τα δεδομένα, Το χρωστάμε στους συγγενείς των θυμάτων. Δεν πρέπει να μείνει καμία λεπτομέρεια που να μην διερευνηθεί ανέφερε ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρηστος Σπίρτζης μιλώντας στον ΑΘηνα 984. . Τόνισε πάντως ότι δεν βλέπει να ακολουθείται καμία τέτοια τακτική από το κυβερνών κόμμα

 

Με υψηλή εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση της σύμβασης 717 που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου

 

Λόγω των πολιτικών εξελίξεων αναβάλλεται για την ερχόμενη Παρασκευή, το υπουργικό συμβούλιο κατά ο οποίο θα οριστεί το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου. Πηγές αναφέρουν ότι θα διαμορφωθεί στα 830 ευρώ, μικτά.

 

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα 28χρονος, έξω από τις φοιτητικές εστίες στην περιοχή του Ζωγράφου, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επάνω του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 13 επιμελώς κρυμμένες νάϊλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης βάρους 12,7 γραμμαρίων, ενώ σε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκε κοκαϊνη βάρους 144 γραμμαρίων.

 

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 19χρονος από τη Γεωργία που εχθές εισέβαλλε σε Γυμνάσιο στα Πατήσια και χτύπησε με σφυρί και μαχαίρι έναν μαθητή και τον διευθυντή του σχολείου αντιστοίχως, επειδή ο πρώτος είχε μαλώσει με τον αδερφό του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Την Παρασκευή το πρωί ανακοινώνει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την απόφασή του για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, λίγες μέρες μετά την εισαγγελική αγόρευση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Από την απόφαση θα εξαρτηθεί η ποινική μεταχείριση του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου, της μητέρας του κοριτσιού και των υπόλοιπων κατηγορουμένων. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις για την αναγνώριση των ελαφρυντικών και στη συνέχεια θα εκδοθεί η ποινή.

 

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ενός 6χρονου κοριτσιού σημειώθηκε περίπου στις 8:30 το πρωί στο Κερατσίνι. Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό έλαβε χώρα στην οδό Πανόρμου 85 όταν το παιδί πήγαινε συνοδεία του κηδεμόνα του στο σχολείο. Η 6χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων χωρίς ευτυχώς να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ο οδηγός του οχήματος παρέμεινε στο σημείο ενώ η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο.

 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν οι προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Υδάτων και Ενέργειας για τον «ενεργειακό τουρισμό» και τους καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς. Η προθεσμία εξόφλησης του λογαριασμού ξεκινά από την ημερομηνία αποστολής του και δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 20 ημέρες για μικρούς πελάτες. Περισσότερα στο athina984.gr

 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας στον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων. Τρίωρη στάση εργασίας 12 με 3 μετά το μεσημέρι εχουν εξαγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας – Πειραιώς, ενώ στη μια και μισή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπ. Υγείας.

Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις, των νοσοκομειακών γιατρών και να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για αναγκαστική μετακίνηση που είναι σε ισχύ προκειμένου να επιστρέψουν στις δομές όπου εργάζονται ζητάει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κάνοντας λόγο για ένα απαράδεκτο καθεστώς.

 

 

Για την πορεία των έργων της Διπλής Ανάπλασης και ειδικότερα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς και για το λόφο του Στρέφη, θα ενημερώσει σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας το δημοτικό συμβούλιο.

Στην ίδια συνεδρίαση, αναμένεται να δοθεί έγκριση για τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες θα στηθεί στο τέλος της οδού Ερμού απέναντι από την Τεχνοπολη.

 

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο θα πραγματοποιήσουν στις 4 το απόγευμα κάτοικοι των Εξαρχείων που αντιδρούν στην κατασκευή στάσης του μετρό στην πλατεία. Ζητούν να μην δοθεί από τον Δήμο Αθηναίων άδεια επέκτασης του εργοταξίου στην πλατεία, θέμα για το οποίο θα αποφασίσει -επίσης- στην σημερινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο.

 

Το Ισραήλ αποχώρησε από τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ντόχα κατηγορώντας τη Χαμάς ότι οδήγησε τις διαβουλεύσεις για την εκεχειρία στη Γάζα «σε αδιέξοδο» λόγω των απαιτήσεών της, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου ισραηλινού αξιωματούχου στο Reuters. Την ίδια ώρα οι συγγενείς των Ισραηλινών ομήρων, οι οποίοι πιέζουν να επιτευχθεί επιτέλους συμφωνία για την απελευθέρωση τους, συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.

Τουλάχιστον 4 νεκροί και έξι αγνοούμενοι εξαιτίας κατολίσθησης και πλημμύρας που έπληξε χωριό στη νήσο Ιάβα της Ινδονησίας. Αναμεσα στις τέσσερις σωρούς που ανέσυραν τα σωστικά συνεργεία και αυτές δυο παιδιών, όπως είπε ήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τοπικός αξιωματούχος.

 

Περίπου το 16% των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών εχουν πέσει θύματα παρενόχλησης στο διαδίκτυο το 2022, συμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 23 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα