back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στα ύψη και σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής ,δεύτερη ημέρα συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Η κοινοβουλευτική διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη , με την διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας το βράδυ. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

«Το ΚΚΕ υπερψηφίζει την πρόταση με το δικό του σκεπτικό, και απευθύνει τη δική του μομφή προς την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι μόνο για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και για την άθλια, κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψής του», ανέφερε ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας , ο οποίος μίλησε σήμερα , λόγω προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Κύπρο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη από τη Θήβα «για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές», ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι “η μνημειώδης αυτή η πρόταση δίνει πάσα στον κ. Μητσοτάκη για να εκτρέψει τη συζήτηση από την πρόταση δυσπιστίας. Το σίγουρο είναι πως αν δεν υπήρχε ο Κασσελάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει ο Μητσοτάκης» ,είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ του ΚΚΕ .

 

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς ότι η παρουσία του στον τόπο της τραγωδίας είχε να κάνει με τη διαμόρφωση του χώρου, λέγοντας ότι ως μέλος του κυβερνητικού κλιμακίου είχε την ευθύνη του συντονισμού της κρατικής βοήθειας.

“Φαντάζομαι ότι δεν θα είχατε πρόβλημα να παρουσιαστείτε και στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστείτε την αλήθεια σας” σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

Σκληρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού τον οποίο κατηγόρησε ότι εργαλειοποιεί μονταζιέρες για να επιτύχει τη συγκάλυψη, χρησιμοποίησε η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά. Αυστηρή κριτική, όμως, άσκησε και προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι με τις αλλοπρόσαλλες και ασόβαρες δηλώσεις του δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση. «Δεν αξίζει στη χώρα αυτή η αξιωματική αντιπολίτευση πασαδόρος», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

 

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, υποστήριξε ότι όλοι ψάχνουν το κεφάλι του Κώστα Καραμανλή με το ρόλο του Ηρώδη να ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όμως εμείς- όπως είπε- δεν θέλουμε

το κεφάλι ενός, αλλά να πάνε φυλακή όλοι, οι υφυπουργοί, οι γραμματείς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Το απόγευμα αναμένεται η ομιλία του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας.

 

«Δεν είμαι δικαστής. Νομίζω ότι υπάρχουν ευθύνες για τον κ. Καραμανλή και πρέπει να επιληφθεί δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να μείνει καμία λεπτομέρεια που να μην διερευνηθεί και να χυθεί άπλετο φως για όλους», ανέφερε -στον Αθήνα 984 -ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Τόνισε ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες της ΝΔ για την ασφάλεια και την λειτουργία των σιδηροδρόμων.

 

“Η πρόταση μομφής είναι ένα ύστατο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχει θετικές συνέπειες για την πολιτεία. Φέρνει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση προ των ευθυνών τους και τους ελέγχει για παραλείψεις εν προκειμένω για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών” τόνισε- επίσης στο σταθμό μας- ο βουλευτής Επικρατείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος,

Με υψηλή εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απολογία του ενώπιον της Ελληνίδας ευρωπαίας Ανακρίτριας, ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση της σύμβασης 717 που αφορά στη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

 

Την ενίσχυση της επιθεώρησης εργασίας με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης, γνωστοποίησε η Διοίκηση της επιθεώρησης σε ειδική εκδήλωση για την συμπλήρωση ενός έτους από την λειτουργία της ως Ανεξάρτητης Αρχής που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής.

 

 

Νέο αίτημα για αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της folli follie υπέβαλαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την προσωρινή διοίκηση της εταιρείας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη.

 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στο θεσμό των -επί πληρωμή- απογευματινών χειρουργείων. Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν έως τις 3 μετά το μεσημέρι ,ενώ σε μισή ώρα θα συγκεντρωθούν έξω από το υπ. Υγείας.

 

Οι Ταϊλανδοί βουλευτές τάχθηκαν σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ του γάμου ζευγαριών του ιδίου φύλου, μια πρωτιά στη Νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με εικόνες που αναμετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής. Το κείμενο αποτελεί μια σημαντική πρόοδο, αλλά θα πρέπει να περάσει ακόμη από τη Γερουσία προτού καταστεί οριστικά νόμος του κράτους από τον βασιλιά. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, αν όχι μήνες.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης σήμερα στη χώρα. Βελτιωμένος ο καιρός στην Αττική. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα