back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακό κομβούζιο στην κάθοδο της Κηφισίας λόγω τροχαίου στο ύψος της Helexpo στο Μαρούσι – Καθυστερήσεις στην Αττική οδό από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και στην έξοδο για Πειραιά στο ρεύμα προς Ελευσίνα

Με παρεμβάσεις συνεχείς αντιπαραθέσεις και κλίμα πόλωσης συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το δυστύχημα των Τεμπών ενόψει αργότερα και της ομιλίας του Κώστα Αχιλλέως Καραμανλή, ο οποίος ήταν στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας.

Αυτό που αναμασούν τα στελέχη της Ν.Δ. και τα non paper που διακινούνται και λένε ότι είμαστε διαπλεκόμενοι, είναι θλιβερό», σχολίασε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Αφού είπε ότι «η ΝΔ είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία», χαρακτήρισε γελοία και αστεία τα περί διαπλοκής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Θα πει ο Μητσοτάκης ότι εγώ είμαι διαπλεκόμενος; Τα δικά μου κίνητρα είναι αξιακά ενώ τα δικά σας είναι καθεστωτικά», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: « Όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση μιλάτε με ορολογία Βελόπουλου, χρησιμοποιώντας ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας».

Για σπέκουλα σχετικά με τα δήθεν μπαζώματα του χώρου της τραγωδίας μίλησε νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, λέγοντας μάλιστα, ότι «όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν όλο αυτό το θολό πράγμα για τα μπαζώματα, αυτοί είναι για τα μπάζα».

«Δεν έγινε μπάζωμα μόνο, αλλά προσπάθεια εκσκαφής από το πρώτο κιόλας 24ωρο», επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Πάντως, ο κ.Φλωρίδης μίλησε «για εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης που έχει ως σκοπό να ελαχιστοποιηθεί ή και να καταργηθεί η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού απέναντι στους θεσμούς που λειτουργεί η ελληνική Δημοκρατία».

Για χυδαίο παραλήρημα του κ.Φλωρίδη», έκανε λόγο σε παρέμβαση του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κατηγορώντας τον ότι δεν έχει συναίσθηση και ηθική.

«Του προτείνω να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων που ήρθαν και μας βρήκαν και που έψαχναν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών τους στα μπάζα», είπε ο κ.Φάμελλος.

Το ΚΚΕ υπερψηφίζει την πρόταση με το δικό του σκεπτικό, και απευθύνει τη δική του μομφή προς την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι μόνο για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και για την άθλια, κατάπτυστη προσπάθεια συγκάλυψής του», ανέφερε το πρωί στην ομιλία του ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς αύριο θα μεταβεί στην Κύπρο για προγραμματισμένη επίσκεψη.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ με την διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Συγκάλυψη τέλος! Να νικήσει το δίκιο». Με αυτόν τον τίτλο η Νέα Αριστερά διοργανώνει αυτή την ώρα πολιτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, συζητάει μεταξύ άλλων με τον Βαγγέλη Βλάχο, ο οποίος έχασε στα Τέμπη τον αδελφό του Βάιο.

Τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών αποφάσισε πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο. Η Μάγδα Μπουλούκου θα μας ενημερώσει…

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό σημειώθηκε λίγο μετά τις τρεις όταν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με αυτοκίνητο έξω από την Ερέτρια, με αποτελέσματα να χάσει ακαριαία τη ζωή του ο οδηγός του ΙΧ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο των μία από Κύμη για Αθήνα. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να επιβιβαστούν σε άλλο λεωφορείο.

Στους 73.579 ανήλθαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Αρχής και του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 16.000 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας με πρόστιμα ύψους 46 εκατομμυρίων ευρώ, και με το 50% να αφορά στο χρόνο εργασίας. Επιπλέον υπεβλήθησαν 2.065 μηνύσεις και 585 διακοπές εργασιών, ενώ σε 743 περιπτώσεις οι εργοδότες αρνήθηκαν την παροχή στοιχείων στους ελεγκτές.

Τουλάχιστον 95 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο συναυλιακό κέντρο Crocus City κοντά στη Μόσχα, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον παρευρισκομένων σε συναυλία. Ο επίσημος απολογισμός από την επίθεση ανέρχεται πλέον σε 140 νεκρούς και 182 τραυματίες.

Και ο καιρός: Ζέστη και υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί και αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα