back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τέλος τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Εξαρχείων λόγω εργασιών για το Μετρό- Σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων προκάλεσαν οι σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων των Εξαρχείων για την επέκταση του εργοταξίου του μετρό στην ιστορική πλατεία. “Η συγκεκριμένη απόφαση βασίζεται σε ένα νόμο και σε ένα μνημόνιο που έχει υπογραφεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή”, τόνισε ο Χάρης Δούκας. “Προσωπικά δεν θα το σχεδιαζα έτσι και θεωρώ ότι η γραμμή 4 είναι σε πολλά σημεία προβληματική.

Στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί υπάρχει αυτός ο χώρος. Δεν είναι μία νέα απαίτηση. Από τον οκτώβριο που βγήκαμε -που πολύ κακώς έκοψαν τα δέντρα τότε- δόθηκε μια μάχη”, σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων απευθυνόμενος στους εξοργισμένους κατοίκους που έδωσαν το παρόν στην συνεδρίαση.

Όπως εξήγησε ο δήμος είναι αναγκασμένος να λάβει την συγκεκριμένη απόφαση καθώς έχει ποινικές και αστικές ευθύνες.

“Έχουμε στείλει επιστολή στην κυβέρνηση. Θα έπρεπε να υπάρχει αποζημίωση για τους καταστηματάρχες και θα το παλέψουμε. Ταυτόχρονα κάνουμε τα δημοτικά τέλη μηδενικά” τόνισε ο κ. Δούκας. Επιπλέον, ανέφερε ότι ήδη υπάρχει επικοινωνία και συνεννόηση με τους καταστηματάρχες.

Τέλος τα τραπεζοκαθίσματα από την πλατεία Εξαρχείων λόγω επέκτασης του εργοταξίου του Μετρό – Σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους

Λόγω της επέκτασης του εργοταξίου του μετρό το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη μη χορήγηση αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.” Οι εργασίες θα γίνουν σε όλο τον χώρο φτάνοντας ένα μέτρο από τις εισόδους των πολυκατοικιών” τόνισε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινόχρηστων Χώρων Θωμάς Γεωργιάδης.

“Στο προηγούμενο διάστημα από την πλευρά του δημάρχου έγιναν μεγάλες προσπάθειες για το θέμα της αποζημίωσης των καταστηματαρχών. Δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά της Αττικό Μετρό ΑΕ και αυτό ήταν αποτέλεσμα της σύμβασης που υπήρχε. Είμαστε αναγκασμένοι να πάμε στο κλείσιμο της πλατείας, να μην υπάρχει δυνατότητα χρήσης του κοινόχρηστου χώρου. Έχουν ειδοποιηθεί οι καταστηματάρχες της περιοχής. Αναζητούμε πιθανές λύσεις που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους καταστηματάρχες που οδηγούνται σε μαρασμό” σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι πρέπει να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη.

Υπέρ η παράταξη Μπακογιάννη

Υπέρ ψήφισε η παράταξη Αθήνα Ψηλά με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Αβραμίδη να σημειώνει ότι ο συνδυασμός έχει προτείνει ήδη να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις και σε άλλα σημεία της πόλης όπου γίνονται έργα για το μετρό.

Κατά η Ανοιχτή Πόλη

“Η πλατεία Εξαρχείων δεν πρέπει να γίνει μια μαύρη τρύπα με την κατάληψη του ελεύθερου χώρου” υπογράμμισε η Δέσποινα Αλεβιζάκη από την Ανοιχτή Πόλη. “Καταψηφίζουμε την επέκταση του εργοταξίου σε βάρος των μαγαζιών. Θα είναι ένα μέτρο από την έισοδο των πολυκατοικιών” σημείωσε η κ. Αλεβιζάκη.

Λαϊκή Συσπείρωση ΑΘήνας: Ξεθωριάζουν οι αυταπάτες

Κατά ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας με τον Χάρη Βουρδουμπά να εξαπολύει επίθεση στον Χάρη Δούκα. “Συμπαρατάσσεστε με την Αττικό Μετρό και τα κέρδη της. Έφτασε η ώρα να ξεθωριάσουν οι όποιες αυταπάτες. Ή θα χάσει από τα κέρδη της η Αττικό Μετρό ή οι κάτοικοι. Επιλέγετε να χάσουν οι κάτοικοι” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουρδουμπάς.

Κώστας Παπαδάκης: Απρέπεια του Δημοτικού Συμβουλίου

Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε ο Κώστας Παπαδάκης από την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα. ” Είναι απρέπεια του Σώματος να αρνείται την συζήτηση του θέματος στην πλήρη επέκτασή του όπως είναι η χωροθέτηση. Είναι εφικτό να αλλάξει η χωροθέτηση και να γίνει ο σταθμός του μετρό ψηλά στην Ιπποκράτους διότι εκεί υπάρχει ανάγκη ενώ υπάρχει και η λύση της Τοσίτσα. Το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο έδωσε ανανέωση λειτουργίας για όλα τα καταστήματα της Αθήνας για το 2024. Οδηγήσατε κάποιες επιχειρήσεις να κάνουν κάποιο προγραμματισμό” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης ενώ ζήτησε την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα