back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αλ. Χαρίτσης στον Αθήνα 984 : Να προχωρήσει η προανακριτική

Διαβάστε επίσης

Πρέπει να προχωρήσει η προανακριτική  τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς ο οποίος μίλησε σήμερα στον Αθήνα 984 και τον Γιώργο Μελιγγώνη. Ο ίδιος υπογράμμισε  την ανάγκη ενότητας της αντιπολίτευσης στον στόχο αυτό σημειώνοντας: “Εμείς δεν έχουμε τη δύναμη από μόνοι μας, αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσει. Η εξεταστική απάλλαξε από τις ευθύνες τους πραγματικούς ενόχους. Πρέπει να οδηγηθεί ο κ. Καραμανλής στο φυσικό δικαστή για τα πεπραγμένα του στο υπουργείο μεταφορών.

Σχολιάζοντας την χθεσινή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών είπε: ” Ντράπηκε κι η ντροπή με όσα ζήσαμε χθες στην βουλή. Αμετανόητος ο κ. Καραμανλής και με έναν κυνισμό που έχουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης που μίλησαν, αλλά χθες ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Ζούμε μέρες αδιανόητης προπαγάνδας και προσπάθειας να βγουν ψεύτες; όλοι οι Έλληνες που ζητούν να μάθουν την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες.”

“Τους τελευταίους μήνες στη βουλή ζήσαμε μία εξεταστική επιτροπή που ενώ συστάθηκε για να ρίξει άπλετο φως, πήρε ένα πολύ μεγάλο πέπλο και σκέπασε όλες τις ευθύνες. Είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης να την πληρώσουν κάποιοι χαμηλόβαθμοί, αλλά όχι τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν ευθύνη. Επίσης, να μην αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και της συγκάλυψης. Η συζήτηση στη βουλή είναι μια συζήτησης πλήρους συσκότισης και παραποίησης της πραγματικότητας. Πετούν τη μπάλα στην εξέδρα. Ο κ. Καραμανλής λίγες μέρες πριν το δυστύχημα μας κουνούσε το δάχτυλο ότι δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο και τώρα έρχεται και το παίζει τιμητής… Είναι σαφές ότι έχουμε κυβέρνηση που λειτουργεί με αυταρχισμό, αλαζονεία και γι’ αυτό είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι προσβάλει την κοινωνία και τη δημοκρατία και πρέπει να φύγει η κυβέρνηση αυτή και γι’ αυτό στηρίξαμε την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ.

Το χειροκρότημα μετά την ομιλία του κ. Καραμανλή αποδεικνύει την προκλητική στάση των βουλευτών της ΝΔ. Χειροκρότησαν τον πολιτικό υπεύθυνο της τραγωδίας, του εγκλήματος, θα καταψηφίσουν σήμερα την πρόταση και θα στηρίξουν την κυβέρνηση της συγκάλυψης…πια οι ευθύνες επιμερίζονται και στους 158 βουλευτές για τη στάση τους αυτή.

Εμείς θα κινηθούμε από θέση αρχής και από δημοκρατικό πατριωτισμό και θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Όταν στις 6 Μαρτίου κατέθετα πρόταση δυσπιστίας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι είναι κοκορομαχίες… δεν καταλαβαίνω τί μεσολάβησε τώρα… Δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει γραφτεί… εμείς λέμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Εμείς αμέσως συναινέσαμε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς συνεννοήσεις και κρυφές συζητήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα