back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει

Διαβάστε επίσης

Για κρίση Δημοκρατίας στην οποία η κυβέρνηση της δεξιάς έχει καθοριστική ευθύνη, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, πρέπει να τελειώνουμε με το καθεστώς αυτό της ανομίας», τόνισε, διατυπώνοντας την άποψη πως αυτή η κυβέρνηση είναι ταυτισμένη με τη συγκάλυψη, την παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, τον ασφυκτικό έλεγχο των ΜΜΕ, τη συρρίκνωση των θεσμών και την καταρράκωση του κράτους Δικαίου.

Ο κ. Χαρίτσης, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιστράτευσε τα πάντα για το κουκούλωμα της αλήθειας και το θάψιμο της υπόθεσης. «Είναι εξοργιστικό σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται μια παραποιημένη συνομιλία για να εξασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, ενώ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη «για ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις του σε εν εξελίξει υποθέσεις της Δικαιοσύνης».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, τον κάλεσε «αντί να έρθει εδώ και να μιλάει για σκοτεινά κέντρα και οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησής του, να πάρει πρωτοβουλία και να ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής».

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα