back to top
21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στις 9 το πρωί θα συνεχιστεί η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Η χθεσινή συζήτηση εκτυλίχθηκε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα και ολοκληρώθηκε στις 03:35 τα ξημερώματα .

«Δεν έχω να κρύψω κάτι ούτε να φοβηθώ και σας κοιτώ στα μάτια», ανέφερε κατά την ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής, λέγοντας εν μέσω χειροκροτημάτων από τους βουλευτές της ΝΔ, ότι δεν κρύβεται πίσω από καμία βουλευτική ασυλία.  Ο πρώην υπ. Μεταφορών και Υποδομών απάντησε στις κατηγορίες περί μη υλοποίησης της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και την σηματοδότηση, λέγοντας ότι αν κάποιοι καθυστέρησαν στην ολοκλήρωσή της ήταν αυτοί που βρίσκονταν στην κυβέρνηση το 2016.
Επίσης, επέμεινε ότι τα περί ανθρώπινου λάθους δεν είναι θεωρία αλλά βασίζονται σε γεγονότα, καθώς την μοιραία βραδιά υπήρχε συσσώρευση λαθών και επτά φορές παραβιάστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας.
Ο κ. Καραμανλής μίλησε για παρωδία αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι στόχος δεν είναι ο ίδιος αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παράταξη της Ν.Δ.
Ακολούθησε οξύτατη αντιπαράθεση Ανδρουλάκη – Βορίδη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ, είπε ότι «με το χειροκρότημά σας στη βαθιά προκλητική τοποθέτηση του κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για την ανοχή στις πράξεις του πρώην υπουργού που υποσχόταν ασφάλεια».
φοδρή επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στη ΝΔ για το θερμό χειροκρότημα στον Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας συνυπεύθυνους και γίγαντες στη συγκάλυψη τους «γαλάζιους» βουλευτές.
«Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε σχόλιό της η Νέα Αριστερά για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή.

 

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, Αθανάσιος Μπίνης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Μεταφορών αποσυνδέει την παραίτηση του κ. Μπίνη από τη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών.

 

Τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Χάρη Δούκα. «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και διατηρούμε άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια και δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας.

 

Παρατείνονται, λόγω των ειδικών αργιών για το Πάσχα των Καθολικών, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων – διευκολύνσεων που λήγουν στις 29 Μαρτίου και την 1η Απριλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Εθνικής Οικονομίας και της ΑΑΔΕ.

 

Η πρόταση μομφής στη κυβέρνηση που συζητείται στη Βουλή πάει πίσω ΕΝΦΙΑ και φορολογικές δηλώσεις.   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λογαριασμός για τα ακίνητα θα καταφθάσει – σε περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες – το Σαββατοκύριακο 6 – 7 Απριλίου, ενώ στα μέσα του επόμενου μήνα θα ανοίξει το Taxis για τις φορολογικές δηλώσεις.

 

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα.

Η αφρικανική σκόνη περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μίγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα.

 

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στο νότιο άκρο του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, όπου συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Ένδεκα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε μια από αυτές τις αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι το βράδυ κατέστρεψε 4 drones των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, διευκρινίζοντας πως είχαν στόχο αμερικανικό πολεμικό στην Ερυθρά Θάλασσα.

Την ίδια ώρα, τον επαναπρογραμματισμό της ακυρωθείσας συνάντησης ισραηλινής αντιπροσωπείας στο Λευκό Οίκο ζητεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως μεταδίδει το NBC.

 

Τουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Παρασκευής σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με προσωρινό επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα. 80 τραυματίες -τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση- εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, ανάμεσά τους έξι παιδιά.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές το πρωί και από το μεσημέρι γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα