back to top
21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Με σφοδρή αντιπαράθεση για το κατά πόσο η Δικαιοσύνη αφήνεται απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της, συνεχίζεται στη Βουλή, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη, χαρακτήρισε την πρόταση μομφής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, καθώς -όπως τόνισε- αμφισβητεί ευθέως θεμελιώδεις κανόνες ,που διέπουν τη θεσμική λειτουργία του κράτους, δηλαδή το ρόλο της Δικαιοσύνης .

Όπως είπε, στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν χωρούν τακτικισμοί , ούτε βεβαίως κομματική εκμετάλλευση, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι η δικαιοσύνη να επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της και να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν.

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, είπε ότι υπάρχουν πολλαπλά ζητήματα παραβίασης του κράτους Δικαίου, τα οποία αφορούν είτε τις διαρροές προσωπικών δεδομένων, είτε παρεμβάσεις σε ανεξάρτητες αρχές, είτε αλλοιώσεις ηχητικών, για να του απαντήσει ο κ. Δένδιας «Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, υπάρχουν δικαστές στη Λάρισα και ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους».

 

«Η κυβέρνηση ευτελίζει τους θεσμούς», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, οποίος έκανε λόγο για δημοσίευμα, της εφημερίδας «Καθημερινή», που αναφέρει ότι πέντε άτομα, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ, απέκτησαν πρόσβαση στα ηχητικά του οργανισμού, από την επόμενη κιόλας μέρα του δυστυχήματος. ΑΘΗΝΑ 984

Να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη μιας η δυο συνεδριάσεων κάλεσε τη ΝΔ -μέσω του Αθήνα 984- η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, προκειμένου -όπως είπε- να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος και να οδηγηθεί ο κ. Καραμανλής και όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη.

Πρέπει να προχωρήσει η προανακριτική επιτροπή , δήλωσε -επίσης στον σταθμό μας- ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστερας, Αλέξης Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να οδηγηθεί στο φυσικό δικαστή για τα πεπραγμένα του στο Υπουργείο Μεταφορών. Η εξεταστική απάλλαξε από τις ευθύνες τους πραγματικούς ενόχους, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης. Έβαλε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κόμμα του συναίνεσε αμέσως στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς συνεννοήσεις και κρυφές συζητήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση.

“Δεν παραιτούμαστε των υποχρεώσεων που μας έχει θέσει το Σύνταγμα. Πρέπει να σχηματιστεί κατηγορητήριο από 30 βουλευτές και να συζητηθεί στη Βουλή. Τώρα ούτε η εισαγγελία δεν έχει τέτοιο αίτημα σημείωσε -στον Αθήνα 984 -ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής. Εάν κάποιος έχει στοιχεία -πρόσθεσε -να τα φέρει. “Όσο υπάρχει το άρθρο 86 πρέπει να το σεβαστούμε”

Οσον αφορά στην διαδικασία, περίπου στις 9 το βράδυ θα διεξαχθεί η φανερή ονομαστική ψηφοφορία, ενώ από τις 3 μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με τελευταία αυτή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία αναμένεται να είναι σε υψηλούς τόνους.

 

Σε διορθωτικές δηλώσεις προχώρησε το πρωί ο Νίκος Παππάς, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η αρχική του αναφορά περί συνεννόησης μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων πριν από την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN , ο κ. Παππάς είπε πως για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρξε «προ συνεννόηση».

«Τον ευχαριστώ που διαψεύδει των εαυτό του» σχολίασε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ.

“Η ομιλία του κ. Καραμανλή χθες στη Βουλή ήταν προκλητική, χυδαίες οι τοποθετήσεις και των Φλωρίδη και Γεωργιάδη, αλλά κι οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ κινήθηκαν στη λογική της συγκάλυψης, όπως έκανε η πλειοψηφία και στην εξεταστική επιτροπή” τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς,

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη πραγματοποιούν στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος επτά αριστερές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το ΜΕΡΑ 25.

 

Συστάσεις, προς τις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, απευθύνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, εξαιτίας του εκρηκτικού «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης, που έχει δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα σε αρκετές περιοχές της χώρας και στην Αθήνα.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 η Μέτα Τσικρικά, πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων τόνισε ότι πλήθος περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα συνέρρευσαν χθες στα νοσοκομεία της Αθήνας καθώς και στο Βολο, την Κρήτη και τις Σέρρες . Τόνισε ότι επιβάλλεται προσοχή ιδιαίτερα σε ευπαθή άτομα καθώς η σκόνη εμπεριέχει βακτήρια και μύκητες.

 

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σήμερα και αύριο στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος.

 

Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis) οι οριστικοί πίνακες 100 επιτυχόντων, καθώς επίσης επιλαχόντων και αποκλειομένων της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

 

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο κατά τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ.

Όπως φαίνεται από το ηχητικό το φορτηγό πλοίο είχε απευθύνει κάλεσμα για να ειδοποιήσει τις Αρχές ότι είχε χάσει την ισχύ του πριν συγκρουστεί στη γέφυρα ,ενώ ακούγονται οι υπάλληλοι να ανακοινώνουν στο κέντρο επικοινωνίας ότι η γέφυρα στον ποταμό Πατάπσκο στη Βαλτιμόρη έχει μόλις καταρρεύσει.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος με λίγες νεφώσεις σήμερα o καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 21ας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα