back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή αυτήν την ώρα η Σταδίου λόγω της πορείας που πραγματοποιούν προς το υπουργείο οικονομικών και την πλατεία Συντάγματος εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Σε λίγη ώρα θα υπάρξουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.

Με το πολιτικό θερμόμετρο να πιάνει κορυφή εντείνονται στη Βουλή οι αντιπαραθέσεις στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει στη σκληρή γλώσσα της αντιπολίτευσης, αποκρούοντας τις ενστάσεις για τη διαχείριση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ήδη ξεκίνησαν οι ομιλίες των άλλων πολιτικών αρχηγών με την τοποθέτηση του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Νάτσιού και όχι της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δήλωσε κώλυμα και η οποία θα μιλήσει αργότερα. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Προϊόν ρουσφετιών, πελατειακής διαχείρισης και διαφθοράς, χαρακτήρισε το έγκλημα των Τεμπών, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας ότι υπάρχει επίσης ένα εν εξελίξει νέο έγκλημα, προαποφασισμένο αυτή τη φορά, αυτό της συγκάλυψης.

Δεν είμαστε τέρατα ασυνειδησίας και αναισθησίας που επιχειρούμε να χειραγωγήσουμε αυτή τη μεγάλη τραγωδία »,τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σκέρτσος, λέγοντας ότι τον προσβάλει ακόμη και η υπόνοια της συγκάλυψης.

Εξομολογήθηκε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ξέρει προσωπικά πως νιώθει μια οικογένεια που έχει χάσει το παιδί της, όταν και ο ίδιος έχασε τον αδερφό του στα 28 του χρόνια λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Αφού τόνισε ότι η κυβέρνηση μόνο να χάσει έχει πολιτικά από την συγκάλυψη και την καθυστέρηση απονομής Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε θεωρία συνωμοσίας τα περί μπαλώματος του τόπου της τραγωδίας.

Να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη κάλεσε τη ΝΔ -μέσω του Αθήνα 984- η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.

Για άλλο ένα πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση έκανε λόγο σχολιάζοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Δεν παραιτούμαστε των υποχρεώσεων που μας έχει θέσει το Σύνταγμα. Πρέπει να σχηματιστεί κατηγορητήριο από 30 βουλευτές και να συζητηθεί στη Βουλή. Τώρα ούτε η εισαγγελία δεν έχει τέτοιο αίτημα σημείωσε -στον Αθήνα 984 -ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης

Διορθωτική δήλωση του Νίκου Παππά, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσε η αρχική του αναφορά περί συνεννόησης μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων πριν από την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Δεν υπήρξε «προσυνεννόηση», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

Προηγήθηκε αντίδραση και διάψευση από πλευράς ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για φαντασιώσεις. Διέψευσε μιλώντας στον Α984 και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστερας, Αλέξης Χαρίτσης. Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή τόνισε ότι πρέπει να οδηγηθεί στο φυσικό δικαστή και να προχωρήσει η προανακριτική.

Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη έχουν εξαγγείλει για τις επτά, στην πλατεία Συντάγματος, αριστερές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το ΜΕΡΑ 25.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στις αρχές Απριλίου, γνωστοποίησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ειδικότερα, ο Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά γνωστοποίησε ότι δεν θα καταστεί εφικτή τελικώς η μετάβαση του πρωθυπουργού, στην Ουάσιγκτον επ’ ευκαιρία της εκδήλωσης στο Λευκό Οίκο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου καθώς δεν συνδυάζονται οι ημερομηνίες των προγραμμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Κλείνουν προσωρινά από το Δήμο Αθηναίων παιδικές χαρές στις γειτονιές της Αθήνας στις οποίες δεν έχει ανανεωθεί η καταλληλότητα της λειτουργίας τους από την προηγούμενη δημοτική Αρχή με τη δέσμευση ότι θα ανοίξουν μετά τις κατεπείγουσες ενέργειες για τις διαδικασίες ανακατασκευής τους.

Εκτός λειτουργίας θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ από τις 8:00 το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακού Συστήματος ΑΜΚΑ.

Δύο από τους οκτώ υπόπτους με καταγωγή από το Τατζικιστάν, οι οποίοι συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συναυλιών στην Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισης τους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Για τις νέες ταινίες της εβδομάδας που προβάλλονται από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες θα μας ενημερώσει η Μαρία Βασιλοπούλου….

Στην αθλητική επικαιρότητα: Την αναβολή του προγραμματισμένου το βράδυ της Κυριακής αγώνα για τα πλέι ιν της Μπάσκετ Λιγκ μεταξύ Παναθηναϊκού και Προμηθέα στο ΟΑΚΑ αποφάσισε η ΕΛΑΣ, καθώς γνωστοποίησε πως αδυνατεί να διασφαλίσει την τάξη, επειδή σχεδόν την ίδια ώρα διεξάγεται στη Νέα Φιλαδέλφεια ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΑΕΚ- Ολυμπιακός για τα πλέι οφ της Σουπερλίγκας

Και ο καιρός: Αίθριος με αφρικανική σκόνη και αύριο o καιρός στην Αττική . Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα