back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Φάμελλος: Γιατί παραιτήθηκαν οι υπουργοί; Δεν τα κατάφεραν στην αποστολή τους;

Διαβάστε επίσης

«Η κοινωνία είναι αυτή που πέτυχε να παραιτηθούν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, γιατί έχει απονομιμοποιήσει την κυβέρνηση ιδιαίτερα απέναντι στο έγκλημα των Τεμπών», ανέφερε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος από το βήμα της Βουλής.

«Γιατί παραιτήθηκαν οι υπουργοί; Δεν τα κατάφεραν στην αποστολή τους, στράβωσε κάτι ή δεν γνωρίζατε ότι πήγαν στον επιχειρηματία;», διερωτήθηκε και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη τον ρώτησε αν γνωρίζει τι γίνεται στο Μαξίμου, γιατί αν δεν γνώριζε είναι επικίνδυνος.
« Εμείς καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας για να μετρήσουμε την στήριξη της συμπολίτευσης, δεν περιμέναμε όμως, να φυλλορροήσετε πριν την δική σας τοποθέτηση», είπε στον πρωθυπουργό.
Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υλοποιεί το οικονομικό και πολιτικό της σχέδιο χωρίς να υπολογίζει θεσμούς, κανόνες διαφάνειας, ανεξάρτητες αρχές και Σύνταγμα και
όταν η αντιπολίτευση ή μία ανεξάρτητη αρχή εκφέρει άλλη άποψη ή κάνει κριτική, τότε εκείνη επιδίδεται σε έναν αγώνα λάσπης, συμψηφισμών και επιθέσεων.
« Αν όμως αποκαλύπτονται οι ευθύνες σας όπως στις υποκλοπές, στην λίστα Πέτσα, στο έγκλημα των Τεμπών ή στη διαρροή προσωπικών δεδομένων, πρώτα διαψεύδονται όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά δήθεν διερευνώνται και μετά βρίσκονται κάποιοι αναλώσιμοι ένοχοι», σχολίασε.
Ο κ.Φάμελλος, επισήμανε ότι οι αποκαλύψεις για το μπάζωμα και τη μονταζιέρα των Τεμπών, δείχνουν ότι ο πολιτικός αμοραλισμός της κυβέρνησης δεν έχει όρια. « Και εμάς και την κοινωνία μας τρομάζει η ασυδοσία σας και ζητάμε απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα επιτρέψει να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη ο Κώστας Καραμανλής, παρατηρώντας ωστόσο, ότι η συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής δεν αρκεί εφόσον -όπως είπε-εσείς είστε ικανοί να τη συγκροτήσετε και να τον αθωώσετε δια του πορίσματος.

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα