back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Γ. Σακελλαρίδης: Η πρόταση δυσπιστίας στρίμωξε την κυβέρνηση – Την ανάγκασε να απολογηθεί για κρίσιμα ζητήματα

Διαβάστε επίσης

Την πεποίθηση ότι η πρόταση δυσπιστίας πέτυχε τον σκοπό της, κυρίως επειδή η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να απολογηθεί για κρίσιμα ζητήματα, κάτι που απέφευγε συστηματικά, εξέφρασε στον Αθήνα 984, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, στον απόηχο και της παραίτησης  του υπουργού  Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

*Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΠΑΡΗΓΑΓΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Κατά βάση η πρόταση δυσπιστίας πέτυχε τον σκοπό της. Και δεν το λέω επικοινωνιακά, αλλά επειδή στην ουσία η τριήμερη διαδικασία παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα. Κάτι που δεν έχει  να κάνει μόνο με τις αποπομπές των δύο κορυφαίων υπουργών και στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι κατάφερε να βάλει την κυβέρνηση να απολογηθεί, να δώσει ή να μη δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, στα οποία απέφευγε συστηματικά  να απαντήσει, έως σήμερα. Κι αυτό συνιστά μέγα κέρδος για την κοινωνία και για τη δημοκρατία» δήλωσε ο κ.Σακελλαρίδης μιλώντας στους Απόστολο Χονδρόπουλο και Γιώργο Κατσίγιαννη.

Καταλόγισε στον Πρωθυπουργό έλλειμα ενσυναίσθησης, ευθύνης και βούληση συγκάλυψης για την υπόθεση των Τεμπών και στον κ Βορίδη ότι είχε αναλάβει ρόλο συνηγόρου υπεράσπισης των κυβερνητικών πεπραγμένων.

Σύμφωνα τον κ Σακελλαρίδη  «Ο κ. Βορίδης λειτουργούσε ως συνήγορος υπεράσπισης της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής ήταν εκτός τόπου και χρόνου , ο κ.  Φλωρίδης έκανε λόγο για μπάζα και μπαζώματα, ενώ ο κ. Πρωθυπουργός με έλλειψη ενσυναίσθησης, απαντούσε σε ό,τι ακριβώς ήθελε με τρόπο που στην πραγματικότητα  υπογράμμιζε και τόνιζε την συστηματική συγκάλυψη που έχει κάνει στην τραγωδία των Τεμπών»..

*ΝΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΘ ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ  ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ

Σχετικά με το αν η συνεννόηση της αντιπολίτευσης για την πρόταση μομφής, συνιστά  προανάκρουσμα  μελλοντικών, κοινών πρωτοβουλιών, σε κοινωνικό ή κοινοβουλευτικό πεδίο, εκτίμησε πως αναδείχθηκε η δυσπιστία της κοινωνίας, που   δεν φαίνεται να εκπροσωπείται σε πολιτικό επίπεδο. Διέγνωσε δυνατότητα κοινών παρεμβάσεων σε ζητήματα δημόσιας Υγείας, την ποιότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά απέκρουσε σενάρια συνεργασιών και συγχωνεύσεων κομμάτων στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες.

«Υπάρχει μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια. Με την πρόταση δυσπιστίας φέραμε στη βουλή την κοινωνική δυσπιστία, αλλά βλέπουμε να υπάρχει κρίση πολιτικής εκπροσώπησης αυτής της δυσαρέσκειας. Βλέπουμε δηλαδή πως η αντιπολίτευση μετά τις εκλογές του 2019, είναι πολύ ισχνή, γεγονός που ωθεί σε  κοινοβουλευτικές συνεργασίες. Υπάρχει έδαφος για κοινές παρεμβάσεις σε ζητήματα δημόσιας Υγείας, την ποιότητα των ΜΜΜ. Για παράδειγμα ο κ Χαρίτσης πρότεινε τη δημιουργία μιας ενιαίας  εταιρία υπό δημόσιο έλεγχο για το σιδηρόδρομο και το γενικότερο μεταφορικό έργο στη χώρα και εμείς το ακούμε.. Για να οικοδομήσουμε ένα μέτωπο που θα αναχαιτίσει αυτή την επιθετική, αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη..

*ΣΤΙΣ 30- 31 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ- ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-

«...Δεν αφορούν τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ σενάρια συνεργασιών και συγχωνεύσεων ενόψει και των εθνικών εκλογών. Είμαστε ένα  νέο πολιτικό σχήμα, που έρχεται να καλύψει ένα υφιστάμενο πολιτικό κενό. Γι’ αυτό το λόγο  τα ψηφοδέλτια μας ενόψει ευρωεκλογών απηχούν τη θέλησή μας να δώσουμε πραγματικές απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Είτε έχουν να κάνουν με  το κόστος ζωής, τη δημόσια υγεία, ή τη δημοκρατία και την ποιότητά της. Θέλουμε να φέρουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής. Με νέο ήθος, νέο ύφος, με μαχητικότητα και αγωνιστικότητα απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε δημόσια, δεν κάνουμε κρυφές συναντήσεις και συζητήσεις. Δεν μπήκαμε σε διαδικασίες προσυνεννόησης….

…Οι ευρωεκλογές έχουν διπλό χαρακτήρα, αντικειμενικά. Θα έχουμε μια ψήφο κριτικής ή εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Ωστόσο, οι ευρωεκλογές έχουν και την αυτοτέλειά τους, γιατί πρόκειται για το ευρωκοινοβούλιο κι έχει σημασία να εκπροσωπηθούν εκεί τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας. Έχει σημασία να προσέλθουν στην κάλπη οι πολίτες, έχοντας κι αυτό στο νου τους, αλλά και να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ. Στη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχουμε το πολιτικό προσωπικό, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος και μπορούμε να γεφυρώσουμε το κενό που υπάρχει και απέναντι στην ελλειμματική αντιπολίτευση θα καλέσουμε τους πολίτες να μας στηρίξουν κι αυτό το εγχείρημά μας πιστεύω ότι θα πάει καλά στις ευρωεκλογές…

Οσονούπω, θα ανακοινωθούν οι πρώτες υποψηφιότητες της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις ευρωεκλογές. Το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου, έχουμε τη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς και θα γίνουν ανακοινώσεις και για τη δική μου υποψηφιότητα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα