back to top
21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία

Διαβάστε επίσης

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Η μητέρα της ανήλικης κηρύχθηκε ομόφωνα αθώα για παιδική πορνογραφία και αθώα κατά πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα:

Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων).

Ένοχος για Μαστροπεία.

Αθώος Εμπορία ανήλικου.

Ένοχος Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώα τη μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και μαστροπεία ενώ την έκρινε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης. Μετά την απαγγελία της απόφασης η μητέρα ξέσπασε σε κλάματα.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας επί της ενοχή ή μη του συνόλου των κατηγορουμένων, κατ’ εξαίρεση, έγινε με την παρουσία κοινού και εκπροσώπων του Τύπου, σε αντίθεση με τη διαδικασία που για λόγους προστασίας της προσωπικότητάς του παιδιού, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς και αγκαλιές από τους συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο Αθηνών στη Λουκάρεως. Μεταξύ του κόσμου και η Μάγδα Φύσσα.

Συγκέντρωση νίκης στα Σεπόλια

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής από την επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη.

«Τις πιστέψαμε και τις δύο από την αρχή και δικαιωθήκαμε» τονίζει μεταξύ άλλων η επιτροπή σε ανακοίνωσή της και αναφέρει ότι με τη συγκέντρωση τιμά το θάρρος που έδειξε το παιδί. «Σήμερα γιορτάζει η αλληλεγγύη. Σήμερα γιορτάζουμε η μία την άλλη».

Μίνα Μουστάκα, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα