back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μιχ. Κατρίνης στον Αθήνα 984: Αν είχε ευθιξία, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο κ. Σκέρτσος 

Διαβάστε επίσης

Αν είχε την ευθιξία, θα έπρεπε να έχει υποβάλει την παραίτησή του ο κ. Σκέρτσος είπε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος μίλησε σήμερα στον Αθήνα 984 και τους Απόστολο Χονδρόπουλο και Γιώργο Κατσίγιαννη.

Στη Βουλή, είπε ο κ. Κατρίνης ρώτησα ευθέως τον κ. Σκέρτσο, «εάν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, ήταν την Κυριακή το βράδυ, στην οικία γνωστού ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης” κι ο κ. Σκέρτσος στην απάντησή του έκανε λόγο για μυθεύματα… Ο κ. Σκέρτσος θα έπρεπε ήδη να έχει υποβάλει την παραίτησή του. Δεν είναι ψεύτης ο κ. Σκέρτσος; Δεν προσπάθησε να εξαπατήσει το ελληνικό κοινοβούλιο; Αν είχε την ευθιξία, θα έπρεπε να έχει υποβάλει την παραίτησή του, είτε γιατί δε γνώριζε είτε γιατί προσπάθησε να εξαπατήσει.

Οσον αφορά στην τριήμερη μάχη στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας επεσήμανε ότι κινήθηκε η διαδικασία εναντίον μιας κυβερνητικής πρακτικής σε σχέση με τα θέματα κράτους δικαίου με κορωνίδα τη διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών. Έχουμε όμως και το θέμα υποκλοπών, τις διαρροές της κας Ασημακοπούλου…που αποδεικνύουν όχι μόνο ότι η κυβέρνηση δε σέβεται τους θεσμούς, αλλά υποβαθμίζει τη χώρα σε σχέση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Την ώρα της τραγωδίας κάποιοι το μόνο που σκέφτηκαν ήταν να μοντάρουν το υλικό για να αποδώσουν την ευθύνη σε ανθρώπινο λάθος. Η κυβέρνηση προσπάθησε να αποδώσει την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας, σε οικονομικά συμφέροντα που υπηρέτει το ΠΑΣΟΚ. Οι συναντήσεις όμως των δικών του συνεργατών οδήγησαν και στις παραιτήσεις τους κι αποκαλύφθηκε λοιπόν ποιός έχει σχέσεις με τα οικονομικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από την τριήμερη συζήτηση ηθικά, θεσμικά, πολιτικά και στη βουλή, αλλά και στο επίπεδο της κοινής γνώμης.

Είπαμε εξ αρχής ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου. Η πλειοψηφία που χειροκρότησε τον κ. Καραμανλή δεν περιμέναμε να μην καταψηφίσει, δε θα διαρραγεί στη Βουλή, αλλά είναι αναντίστοιχη με αυτό που γίνεται εκτός της βουλής. Όταν 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι δεν έχει γίνει διαλεύκανση της υπόθεσης κι υπάρχει συγκάλυψη και δεν εμπιστεύεται καν τη δικαιοσύνη, που είναι προϊόν της μηχανορραφίας της ΝΔ, έχουμε αναντιστοιχία μεταξύ βουλής και κοινωνίας.

Δεν υποτιμώ το θάρρος και τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων και τη δύναμη του 1 εκατ. υπογραφών των πολιτών που είναι εναντίον των μεθοδεύσεων και των πρακτικών συγκάλυψης της κυβέρνησης. Είναι λογικό να προκαλεί την έντονη αντίδραση εκατομμυρίων πολιτών αυτή η πρακτική της κυβέρνησης. Το τριήμερο αυτό η κυβέρνηση αθώωσε τον κ. Καραμανλή, ο οποίος χωρίς ντροπή μας είπε ότι δεν έχει ευθύνη, δεν παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας…όλο αυτό επιχειρήθηκε από το πρώτο λεπτό να εμφανιστεί ως συνομωσία για να πέσει η κυβέρνηση, αλλά “πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις”, φάνηκε ποιος έχει σχέση με αυτούς που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλει ότι πάνε να τον ρίξουν…

Έχουμε τη μάχη των ευρωεκλογών μπροστά μας κι ο στόχος μας είναι διπλός, πρώτον, η δεύτερη θέση, να είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση και δεύτερον, η σημαντική αύξηση των ποσοστών μας. Μετά τις εκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης θα αναλάβει πρωτοβουλίες για συσπείρωση δημοκρατικών δυνάμεων.

Ως ΠΑΣΟΚ ο μόνος μας πολιτικός αντίπαλος είναι η ΝΔ κι ο κ. Μητσοτάκης και πορευόμαστε με αισιοδοξία, σοβαρότητα και προτάσεις και πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ και θα δώσει ισχυρό μήνυμα στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη κι η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών θα είναι μια άλλη μέρα για την Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα