back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Παραιτήθηκαν Γ. Μπρατάκος και Στ. Παπασταύρου – Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Διαβάστε επίσης

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το δημοσίευμα, -το οποίο επικαλέστηκε στην χθεσινή του ομιλία στην Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης- που αποκάλυψε συνάντηση των δύο στενών συνεργατών, μέχρι σήμερα, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με γνωστό επιχειρηματία, την ώρα που η κυβέρνηση υποστήριζε, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», ότι δέχεται πόλεμο φθοράς από συμφέροντα.

Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μετά την υποβολή τους, ότι «η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα».

Στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει: «Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή που έχει βουτηχτεί η κυβέρνηση

«Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί.

Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους…», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά από Ανδρουλάκη

«Ο πυρήνας της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου και το ξέρετε καλά», είπε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην επίμαχη υπόθεση. «Η φαυλότητά σας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι με κατηγορήσατε πως κίνητρό μου για να φέρω το θέμα της πρότασης δυσπιστίας είναι η διαπλοκή. Ποια συμφέροντα καταγγέλλετε; Αυτά με τα οποία οι πιο στενοί σας συνεργάτες πίνανε ποτάρες το βράδυ της Κυριακής; Τους στείλατε για να καπνίσουν πούρα ή την πίπα της ειρήνης;»

Το σχόλιο του ΚΚΕ

«Οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης – και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού – δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία: Αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται “κοινωνικές συναναστροφές”, αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα “οργανωμένα συμφέροντα” πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ» επισημαίνει σε σχόλιό του, «για τις παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου», το ΚΚΕ.

Νέα Αριστερά: Αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός

«Κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται απολογούμενος για τις απόπειρες συγκάλυψης που ενορχηστρώνει, θυσιάζει και κάποιο από τους στενούς του συνεργάτες μήπως και γλιτώσει», σχολιάζει μεταξύ άλλων η Νέα Αριστέρα.

Απόστολος Χονδρόπουλος, Γιώργος Κατσίγιαννης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα