back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στο απόσπασμα που απομονώθηκε από την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Πέμπτη, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σημειώνοντας ότι όσο και αν κάποιοι πορεύονται με ψέματα και διαστρεβλώσεις, εμείς δεν θα επιτρέψουμε να «μπαζωθεί» η αλήθεια. 

Και εδώ μοντάζ όπως στα Τέμπη . Είναι φαίνεται πλέον η συνήθης μέθοδος μιας ακροδεξιάς ΝΔ, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στέφανος Κασσελάκης στηρίζοντας το δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.  

Στο πλευρό του δημάρχου Αθηναίων και η Νέα Αριστερά όπου σε σχόλιό της αναφέρει ότι φαίνεται πως η τεχνική του μοντάζ αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο των φανερών και υπόγειων μηχανισμών της Δεξιάς. Ματαιοπονούν. Η χυδαία επίθεση στον Χάρη Δούκα θα πέσει στο κενό. 

Από τον δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός τις εξορμήσεις τους ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Απευθυνόμενος στους πολίτες δήλωσε ότι «λογοδοτούμε στον ελληνικό λαό. Δεν θα συγκυβερνήσουμε με κανέναν». Kεντρική θέση στις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας. Ειδικότερα, όπως τόνισε «το μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης επιστρέφεται στην κοινωνία». 

Σε εξέλιξη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή, Κούτρουφα, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, στην Αρκαδία. Στο σημείο επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές. 

Σε πράσινο πνεύμα κινείται και σήμερα ο Δήμος Αθηναίων με σειρά δράσεων. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, βρέθηκε στην πλατεία Αυδή όπου διοργανώνεται δράση ανακύκλωσης παλαιών αντικειμένων με αφορμή τη διεθνή ημέρα μηδενικών αποβλήτων, ενώ το πρωί ο κύριος Δούκας προσυπέγραψε μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στη “Σύμπραξη για την Πράσινη Εκπαίδευση” σε εκδήλωση βράβευσης Οικολογικών σχολείων, στο Μουσείο Μπενάκη. Η Αθήνα έγινε ο πρώτος δήμος παγκοσμίως που προχωρά σε αυτή την κίνηση που θα απλωθεί σε 85 χώρες του πλανήτη. Ο κ. Δούκας στον χαιρετισμό του κάλεσε και τις υπόλοιπες δημοτικές αρχές της χώρας να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη μιας μεγάλης “οικολογικής συμμαχίας, με μπροστάρη τη νέα γενιά στην προσπάθεια για την αποτροπή των συνεπειών της κλιματικής κρίσης”. 

Σε υπερπολυτελή βίλα στην περιοχή της Βάρης,  διέμενε  47χρονος Ιταλός που συνελήφθη στη Βάρκιζα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε βάρος του αλλοδαπού είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από την Interpol. Ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ως έδρα τη Λατινική Αμερική. 

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρίας που εκτυλίχθηκε σήμερα στην πόλη Έντε στην ανατολική Ολλανδία με την αστυνομία να συλλαμβάνει έναν άνδρα που φορούσε μπαλακλάβα όταν εξήλθε από το μπαρ. “Απελευθερώθηκε και ο τελευταίος όμηρος. Ένας άνθρωπος συνελήφθη. Δεν μπορούμε επί του παρόντος να ανακοινώσουμε περισσότερες πληροφορίες”, ανέφερε η αστυνομία. 

 Εκτός λειτουργίας σήμερα και αύριο ο σταθμός του Μετρό, Αγία Βαρβάρα, λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Επιστρέφει από αύριο η θερινή ώρα. Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και να δείξουν 4.  

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ παίζουν αυτή την ώρα: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης. Πέντε και μισή: Βόλος – Κηφισιά. Επτά και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός και στις 8: ΟΦΗ – Ατρόμητος.  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα