back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε πολιτική τυμβωρυχία του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών που επιχειρείται από την αντιπολίτευση με αποκορύφωμα την πρόταση δυσπιστίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου. «Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης, δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στον ρόλο του. Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες» συμπλήρωσε. 

Επίσης ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και στην ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα που επέφερε αυστηροποίηση των ποινών στο σύνολο των κακουργημάτων.  

Στο μεταξύ, σε μήνυμά του που διαβάστηκε σε κομματική εκδήλωση στην Πάτρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ ο  πρωθυπουργός προσδίδει εθνικό αποτύπωμα στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.  

“Δεν έχουμε τα χρήματα για το σύστημα, αλλά έχουμε μήνυμα και έχουμε κίνημα και θα μείνετε όλοι έκθαμβοι και στις ευρωεκλογές και μετά” τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης 

Στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση των ηχητικών από το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει αύριο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.   

 Ανοιχτές ως τις 5 το απόγευμα οι κάλπες στην Τουρκία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην Κωνσταντινούπολη και τη μάχη μεταξύ του νυν δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου και του εκλεκτού του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ. Κοινή ωστόσο είναι η εκτίμηση ότι ουσιαστικά πρόκειται για μονομαχία μεταξύ Ερντογάν και Ιμάμογλου. 

 Οι διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα στο Κάιρο, σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.  

Πάσχα των Καθολικών σήμερα και ο πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε στην πασχαλινή αγρυπνία, στο Βατικανό. Μίλησε για “προσδοκίες ειρήνης που τσακίζονται από το μίσος, την απανθρωπιά και την αγριότητα του πολέμου”.  

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός του Μετρό, Αγία Βαρβάρα, λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.  

Νέα επεισόδια συγκέντρωσης αφρικανικής σκόνης αναμένονται μέχρι και το τέλος Μαΐου, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Ανδρέας Καζαντζίδης.  

Συνεχίζεται και σήμερα στο Σεράφειο ο 1ος Μαραθώνιος Καινοτομίας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με την συμμετοχή περισσότερων από 50 ομάδων νέων επιστημόνων. Στόχος η ανάδειξη εφαρμογών που θα ενισχύουν την ψηφιακή παρουσία της Αθήνας όπως και άλλων πόλεων, για την επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 8 το βράδυ, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. 

Άνοιξε η πλατφόρμα tickets.gov.gr όπου οι φίλαθλοι μπορούν να πληροφορηθούν το πώς θα προσθέσουν και θα ταυτοποιήσουν το εισιτήριό τους στο Gov.gr Wallet, καθώς από τις 9 Απριλίου, η εξασφάλιση θέσης στις κερκίδες τόσο για τους αγώνες της Super League, όσο και του Κυπέλλου, θα γίνεται ψηφιακά. 

Στους σημερινούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής των play off: Στις έξι: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Οκτώ και μισή: ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Άρης – Λαμία.  

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις  στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα