back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή είναι η σιδηροδρομική γραμμή Χαλκίδας-Αθήνας, λόγω πτώσης δέντρου στις γραμμές. Η  αμαξοστοιχία 1547 (Χαλκίδα – Αθήνα) προσέκρουσε σε πεσμένο δέντρο επί της γραμμής στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση της. Δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός επιβατών και προσωπικού, ενώ αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις. 

 Στις πέντε το απόγευμα κλείνουν οι κάλπες των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας . Στις ανατολικές περιοχές της χώρας οι κάλπες κλείνουν αυτή την ώρα.  

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Κωνσταντινούπολη όπου αντίπαλος του νυν δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου είναι ο εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ 

Στο μεταξύ οι εκλογές στην Τουρκία βάφτηκαν με αίμα καθώς  ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα τραυματίστηκαν το πρωί στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, την κύρια κουρδική πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία.  

Περίπου 15 με 20 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής από τη Βασιλίσσης Σοφίας και στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου στην Ηρώδου Αττικού, ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα για τα Τέμπη. Τα άτομα αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν κάποιο άλλο επεισόδιο ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή από την Αστυνομία. 

 Στην ανάγκη επικράτησης της ειρήνης αναφέρθηκε εκ νέου ο πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του μετά το τέλος της θείας λειτουργίας του Καθολικού Πάσχα. “Καλώ στον σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου και εύχομαι να υπάρξει μια γενική ανταλλαγή όλων των κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Όλων για όλους!», τόνισε ο ποντίφικας. Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε, επίσης, να μπορέσει να παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα, να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι της 7ης Οκτωβρίου και να υπογραφεί άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας. 

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο έκανε ο Κάρολος. Ο βασιλιάς ήταν χαμογελαστός χαιρέτησε τον κόσμο καθώς έφτασε στο κάστρο του Ουίνδσορ για τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών και ευχήθηκε Καλό Πάσχα. 

Με ανάρτηση του στο Χ  το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει την Βουλγαρία και την Ρουμανία   για τις επιτυχείς προσπάθειες τους, από τις οποίες εξασφάλισαν την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά εναέρια και θαλάσσια σύνορα.«Η Ελλάδα καλωσορίζει τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη ζώνη Σένγκεν», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του 

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός του Μετρό, Αγία Βαρβάρα, λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.  

Συνεχίζεται και σήμερα στο Σεράφειο ο 1ος Μαραθώνιος Καινοτομίας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με την συμμετοχή περισσότερων από 50 ομάδων νέων επιστημόνων. Στόχος η ανάδειξη εφαρμογών που θα ενισχύουν την ψηφιακή παρουσία της Αθήνας όπως και άλλων πόλεων, για την επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 8 το βράδυ, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. 

Τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου θα έχουν από αύριο και για τρία χρόνια, οι δημότες της Αθήνας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά προγράμματα.  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr 

Στους σημερινούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής των play off 

Στις έξι: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.  

Οκτώ και μισή: ΑΕΚ – Ολυμπιακός και  

Άρης – Λαμία.  

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

 


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα