back to top
27.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

27.3 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Κουτσούμπας από Κύπρο: Μαζική καταδίκη στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης

Σύνθημα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ενόψει ευρωεκλογών, έδωσε από την Κύπρο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσδίδοντας χαρακτήρα «πανευρωπαϊκης αντεπίθεσης» μιλώντας σε ακροατήριο πολιτικής συγκέντρωσης της κομματικής οργάνωσης Λευκωσίας του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας, τελευταία μέρα της πενθήμερης περιοδείας του στην Κύπρο, εξαπέλυσε επίθεση στο γενικότερο πολιτικό σύστημα της χώρας, καλώντας τους Έλληνες ψηφοφόρους που ζουν στην Κύπρο, να επιλέξουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου το ΚΚΕ, με γνώμονα το γεγονός ότι «μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ μπορεί να εκφραστεί η μαζική καταδίκη στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, και όλων των άλλων κομμάτων που υπηρετούν τους λίγους και τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώµατα». «Μόνο έτσι θα πιάσει τόπο η λαϊκή δυσαρέσκεια που δικαιολογημένα δυναµώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσιούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, στην ομιλία του, προέταξε τα εξής θέματα:
1. Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές δεν αφορά µόνο τα λαϊκά συµφέροντα και τον αγώνα µέσα στην Ελλάδα. Αφορά και τον συντονισµό, την κοινή δράση των κινηµάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήµερα που ένα µεγαλύτερο τµήµα των λαών της ΕΕ συνειδητοποιεί τον ρόλο της και των κυβερνήσεών τους στην επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, στον πόλεµο, την καταστολή, τον αυταρχισµό.
2. Το ΚΚΕ είναι το µοναδικό κόµµα που παλεύει για να σπάσουν τα δεσμά της χώρας από την ΕΕ, µε τους εργαζόµενους, τον λαό πραγματικά στην εξουσία, µε κοινωνική ιδιοκτησία στην οικονοµία. Γι’ αυτό ακριβώς έχει μεγάλη σημασία να είναι ενισχυμένο και μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. Για να τους χαλάει τη σούπα της συναίνεσης, να αποκαλύπτει στον λαό τι σχεδιάζουν και ψηφίζουν όλοι μαζί εκεί μέσα, να αποτελεί και εκεί τη δική του φωνή.
3. Τα κόµµατα και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ – συµπεριλαµβανοµένων όσων στηρίζουν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ 2, τη «Νέα Αριστερά» – αλλά και του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης, υπερψήφισαν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΕΕ. Και φυσικά αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν! Όλα τα άλλα κόµµατα επίσης, στο ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις και οδηγίες της ΕΕ.
4. Αν στο ελληνικό κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των αντιλαϊκών νοµοσχεδίων της πρώτης κυβέρνησης της ΝΔ και περίπου έτσι συνεχίζουν και τώρα, στη δεύτερη θητεία της, στο ευρωκοινοβούλιο η σύµπλευσή τους απογειώθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το ίδιο µε τη ΝΔ στο 81,9% και το ΠΑΣΟΚ µε τη ΝΔ στο 94,7% των ψηφοφοριών!
5. Οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ επαληθεύτηκαν πριν καν έρθουν οι εκλογές, με την κυρία Άννα Μισέλ, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, την κυρία Κεραμέως, έκανε τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων του εξωτερικού φέιγ βολάν.

Τέλος, στον επίλογό του, ο κ. Κουτσούμπας, απευθύνει κάλεσμα στους απόδημους, τονίζοντας τα εξής :

«Ιδιαίτερα οι απόδημοι, έχετε έναν λόγο παραπάνω να τιμωρήσετε τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που σας μεταχειρίζονται προκλητικά σαν «κουκιά» για ψηφοθηρία. Αφού πρώτα, σάς ανάγκασαν με την πολιτική τους να μεταναστεύσετε, αφού εγκατέλειψαν τα ελληνόφωνα σχολεία στις χώρες όπου υπάρχουν, αφού αποψίλωσαν τα προξενεία και μετέτρεψαν σε πολύµηνη Οδύσσεια και πανάκριβη υπόθεση ακόµα και την έκδοση ενός πιστοποιητικού, τώρα παριστάνουν ότι θέλουν να σας δώσουν φωνή με την επιστολική ψήφο.

Σας χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να φέρουν επικίνδυνες, αντιδραστικές αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των εκλογών, ενώ θα μπορούσαν πολύ απλά να πολλαπλασιάσουν τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, όπως εμείς προτείναμε. Αντί για αυτό, τα κατήργησαν πλήρως. Αυτό ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ πριν λίγους μήνες με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ».

Κώστας Κορέλλης

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα