back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

“Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανασχηματισμού. Το κάνω σαφές για να μην υπάρχει και καμία παρερμηνεία”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στον απόηχο των σημερινών ανακοινώσεων για την αναδιάταξη ρόλων και αρμοδιοτήτων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς εάν τα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι αυτό είναι δεδομένο. Επανέλαβε ωστόσο ότι οι ατομικές συμπεριφορές αξιολογούνται καθημερινά, επισημαίνοντας ότι «είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού το χρονικό διάστημα που ο ίδιος επιλέγει να προβαίνει σε επιμέρους αξιολογήσεις μέσα σε μια τετραετία», σημείωσε o κ. Μαρινάκης.

Αναφορικά με το κατηγορητήριο για τα Τέμπη που συνέταξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας να δεσμευθεί η ΝΔ για προανακριτική, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Εμείς αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή είναι ότι περιμένουμε να δούμε κατηγορητήριο κατατεθειμένο και υπογεγραμμένο. Μόλις συμβεί αυτό θα τοποθετηθούμε. Δεν μπορούμε να απαντάμε για ένα κατηγορητήριο που έχει προαναγγελθεί
ότι θα κατατεθεί».

Δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στον Ηλία Μίχο η έδρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση της 12χρονης. Αναμένεται η επιβολή της ισόβιας κάθειρξής του. Επίσης το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στη μητέρα με πλειοψηφία 6 προς μία.

“Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό για να υπάρχει διερεύνηση της υπόθεσης . Τώρα έχει χρέος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για το χαλκευμένο, όπως ανέφερε ηχητικό υλικό που αφορά στην τραγωδία των Τεμπών.

“Όταν υποβάλλουμε έναν φάκελο, μέσα στον οποίο υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, η δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση -και αυτό κάνει- να το αναμεταβιβάσει
στη Βουλή. Δεν έχει καμία δυνατότητα να προβεί σε κανέναν έλεγχο” επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης ερωτηθείς σχετικά με την κίνηση Ανδρουλάκη.

Tην κατάθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένου κατηγορητηρίου προκειμένου να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Κώστα Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών, προαναγγέλλει ο Πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί και το σκάνδαλο των παραποιημένων συνομιλίων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότα που παραβιάζουν το κράτος δικαίου. Είναι απομονωμένη και απολογούμενη η κυβέρνηση τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο εργατολόγος- μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας.

Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που έχει να κάνει με απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών επισημαίνει το ΚΚΕ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το τέλος της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε αυτοπροσώπως η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για την υπόθεση του κόμματος των Σπαρτιατών, μια υπόθεση που πέραν από τις τυχόν ποινικές διαστάσεις της έχει και πολιτικές επιπτώσεις.

Τελευταίος που έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης της αξιόποινης πράξης της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογικού σώματος ήταν ο έγκλειστος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο 11% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας, τον φετινό Φεβρουάριο από 10,6% που ήταν τον Ιανουάριο σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Υποχρεωτική η χρήση POS από σήμερα για τις 35 νέες κατηγορίες επαγγελματιών. Υποχρεωτική η χρήση του για ταξί, λαϊκές αγορές και περίπτερα.

Την Τετάρτη 1η Μαΐου θα διεξαχθεί το αναβληθέν ντέρμπι ΠΑΟΚ -Ολυμπιακός για τα πλέι οφ της Σουπερλίγκας λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά.

Και ο καιρός: Νεφώσεις και αφρικανική σκόνη αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμοί Κελσίου 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα