back to top
29.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

29.5 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 01-04-2024

Διαβάστε επίσης

EY ZHN 5-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 04-7-2024

EY ZHN 3-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 2-7-2024

ΕΥ ΖΗΝ 01-07 -2024

ΕΥ ΖΗΝ 28.06.2024

Ο πόνος στο γόνατο είναι ένας αρκετά συνηθισμένος πόνος για μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Πολλές δε φορές μιλάμε για χρόνιο πόνο, που ταλαιπωρεί τον ασθενή και δυσκολεύει την καθημερινότητά του.

Η αίσθηση πόνου μπορεί να οφείλεται σε αρθρίτιδα, σε τραυματισμό ή απλώς σε υπερχρήση των μυών που προστατεύουν την ευαίσθητη αυτή άρθρωση. Ειδικά στο Δυτικό κόσμο η αρθρίτιδα γονάτου είναι η νούμερο ένα αιτία πρόκλησης χρόνιας αναπηρίας/κινητικών προβλημάτων στις ηλικίες άνω των 65 ετών.

Το θετικό νέο είναι πως ο χρόνιος πόνος στην άρθρωση του γόνατος είναι αντιμετωπίσιμος και σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμος. Μάλιστα, νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Ιατρική Επιθεώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζει ότι η άσκηση και η φυσικοθεραπεία μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου όσο και η χειρουργική αντιμετώπιση.

Χρησιμοποιώντας ασκήσεις ενδυνάμωσης και stretching σε συγκεκριμένες, ιδιαίτερα σημαντικές μυϊκές ομάδες, και μαθαίνοντας τρόπους να προστατεύουμε και να φροντίζουμε την άρθρωση, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία της και την απαλλαγή από τον πόνο.

Στην έρευνα, διαπιστώνεται επίσης, πως για κάθε 5 κιλά σωματικού βάρους που χάνει μία γυναίκα μειώνεται κατά περίπου 50% ο κίνδυνος εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας.

Η σχέση σωματικού βάρους και αδυναμίας των μυών γύρω από το γόνατο είναι ευθέως ανάλογη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό για άτομα με παραπανίσια κιλά να ξεκινήσουν άμεσα ένα πρόγραμμα αεροβικής που δεν θα καταπονήσει περισσότερο τα γόνατά τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα