back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

H νέα αυτή γυναικοκτονία δείχνει με «σκληρό και οδυνηρό τρόπο» την «επείγουσα ευθύνη που έχει η Πολιτεία στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και του εγκλήματος»τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την άγρια δολοφονία της 28χρονης, έξω από Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων , από τον πρώην σύντροφό της. Την Πέμπτη θα απολογηθεί στην 25η τακτική Ανακρίτρια ο 39χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και απευθείας στην Ανακρίτρια, όπου έχει διαβιβαστεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και έλαβε τη σχετική προθεσμία για την απολογία του. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Το 2020 το θύμα είχε καταθέσει μήνυση εις βάρος του δράστη για βιασμό και ξυλοδαρμό. Άμεση παρέμβαση νωρίτερα του Προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος διέταξε έρευνα για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια χθες το βράδυ στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου η κοπέλα κατήγγειλε τον πρώην σύντροφο της. Την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να καταστεί διακριτό ποινικό αδίκημα η γυναικοκτονία επανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος. Για στυγερό έγκλημα έκανε λόγο στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στην ασφάλεια των πολιτών. «Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους ότι μια 28χρονη γυναίκα δολοφονείται από πρώην σύντροφό της και μάλιστα έξω από ένα ΑΤ, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία», τονίζει το ΚΚΕ ζητώντας άμεση διερεύνηση όλων των συνθηκών της δολοφονίας της 28χρονης, συμπεριλαμβανομένων των ευθυνών των αστυνομικών αρχών. Να απολογηθεί η κυβέρνηση γιατί από το 2019 έως το 2023 τα θύματα έμφυλης βίας έχουν αυξηθεί 150 τοις εκατό ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ζήτησε να γίνει δεκτή η τροπολογία του κόμματος του προκειμένου να γίνει διακριτό αδίκημα η γυναικοκτονία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της νέας αριστεράς, ενώ σε λίγη ώρα υπάρχει κάλεσμα από συλλογικότητες της εξοκοινοβουλευτικης αριστεράς, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Στους 29 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο υπόγειο ενός 16ώροφου κτιρίου που χρησιμοποιείται ως νυχτερινό
κέντρο διασκέδασης στην περιοχή Γκαϊρέ-τεπέ της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, τουλάχιστον ένας άνθρωπος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων οι διαχειριστές του κέντρου. Τρεις εισαγγελείς ανέλαβαν τη διερεύνηση της τραγωδίας.
Η φωτιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη την ώρα που γίνονταν εργασίες ανακαίνισης του χώρου. Τα θύματα ήταν εργάτες που δούλευαν εκείνη την ώρα και εγκλωβίστηκαν μέσα στο κατάστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει το έγκλημα των Τεμπών να ξεχαστεί και ό,τι και να κάνει ο Μητσοτάκης θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι» σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελος. Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών εξαπέλυσε εκ νέου από το βήμα της Βουλής
και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Χαρακτήρισε αδίστακτους όσους παίρνουν υλικό, το χαλκεύουν και το δίνουν σε φιλικό ΜΜΕ, ενώ επιτέθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης. Δεν βγαίνει κανένας κερδισμένος από τη συγκάλυψη απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο αλλοδαπός με καταγωγή από το Ιράν που συνελήφθη ως υπαίτιος για τη δασική πυρκαγιά στον Υμηττό, μετά την απολογία του στην Α’ Ανακρίτρια και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα «Αθήνα: Πρωτεύουσα της Αλληλεγγύης» στην οποία παρουσιάστηκαν οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων που φιλοξενούνται σε δημοτικούς χώρους. Αιρετοί, στελέχη του Δήμου, επαγγελματίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εθελοντές από την Κοινωνία των Πολιτών συναντήθηκαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νέα έργα και τις δράσεις του Δήμου. Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος μίλησε για τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου καθώς και για την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των συνεργασιών, των
συνεργειών και των δικτυώσεων.

Οι ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών συνέλαβαν δύο φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν στην ιερή πόλη Κομ, κοντά στην Τεχεράνη, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ρωσία κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ ότι συμμετείχε σε «συνωμοσία» με την Ουκρανία για τον αποκλεισμό των ισχυρότερων αθλητών της, από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προχώρησε σε αυτόν τον ισχυρισμό ,αφού δύο Ρώσοι φαρσέρ γνωστοί ως Βοβάν και Λέξους δημοσίευσαν μια ηχογράφηση μιας συνομιλίας με τον Μπαχ, στην οποία τον οδήγησαν ψευδώς να πιστέψει ότι μιλούσε σε έναν Αφρικανό αξιωματούχο αθλητισμού.

ΚΑΙΡΟΣ

Αποπνικτική και σήμερα η ατμόσφαιρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών που θα αρχίσουν
να υποχωρούν απο αύριο. Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα