back to top
32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε οικόπεδο  στην περιοχή των Σπάτων κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται αποθήκη με λάστιχα και για το λόγο αυτό ο καπνός είναι πυκνός και ορατός στις γύρω περιοχές. 

Δύο άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, από την φωτιά που έχει εκδηλωθεί

από το πρωί σε δασική έκταση στον Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου Κρήτης. Πρόκειται για έναν 74χρονο  από τον Μαύρο Κόλυμπο που έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα όπου και διασωληνώθηκε . Επιπλέον, ελαφρά τραυματισμένος είναι και ένας πυροσβέστης. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της  που έχουν ενισχυθεί εστιάζουν στο κομμάτι που βρίσκεται ανατολικά προς Κουτσουρά ενώ η πλευρά προς την Ιεράπετρα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι  8 έως 9 μποφόρ.  Επίσης υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε θερμοκήπια. Για την κατάσβεση της φωτιάς πλέον επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι το πρωί μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο. Το παρών δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. Στην ομιλία του ο κ. Βέμπερ έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού τον οποίο ευχαρίστησε για την συνεισφορά του, λέγοντας ότι είναι από τους πλέον ισχυρούς ηγέτες των 27 της ΕΕ.

«Έχει έρθει η στιγμή το ελληνικό κράτος να γίνει παρεμβατικό, αποδοτικό και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, κατά την έναρξη της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι προς αυτή την κατεύθυνση «οι Ευρωεκλογές είναι το έναυσμα, για την εναλλακτική προοδευτική λύση που ζητάει ο τόπος, με έναν ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ, με μία ομάδα η οποία θα μπορεί να επιδείξει ενσυναίσθηση, ηθική και τεχνοκρατική επάρκεια».

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο πυρήνας της δημοκρατικής παράταξης για να αποκτήσει πραγματικό αντίπαλο η ΝΔ», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου.

«Ο κύριος Μητσοτάκης καταφεύγει στα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα περί «αστάθειας», προκειμένου να αποφύγει την λαϊκή αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές», σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Συνελήφθη, στην Αρκαδία, 53χρονος, για ενδοοικογενειακή βία κατά της πρώην συντρόφου του.  Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στο Άργος με δυο Αιγύπτιους εργάτες. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, οι δυο εργάτες ήταν ανεβασμένοι σε σκαλωσιά και πραγματοποιούσαν εργασίες. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, οι δύο άνδρες έπεσαν από μεγάλο ύψος. Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο ένας να αφήσει την τελευταία του πνοή στο σημείο της πτώσης και ο άλλος να μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Άργους, όπου οι γιατροί έκριναν την μεταφορά του στο Αττικό Νοσοκομείο. 

Στο ίδιο ύψος με πέρυσι θα κυμανθεί ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, μεταξύ των οποίων φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών θα ξεκινήσει πιθανότατα από αύριο το βράδυ και θα έχει ολοκληρωθεί, σταδιακά, μέχρι τη Δευτέρα.

Σε τουλάχιστον 13 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τον σεισμό των 7,4 βαθμών, που έπληξε την Ταϊβάν. Στο μεταξύ, ελικόπτερα συνέχισαν σήμερα να απομακρύνουν δεκάδες τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες εξαιτίας κατολισθήσεων σε ένα βουνό στο ανατολικό τμήμα της νήσου της Ταϊβάν.

Εκτός λειτουργίας θα είναι το Σαββατοκύριακο ο σταθμός του Μετρό «Πειραιάς», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, Παίζουν:  

στις 5 Ατρόμητος- Πανσερραϊκός. 

Επτά και μισή Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά 

και Παναιτωλικός- Βόλος. 

Στις 8: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα. 

Και ο καιρός…  

Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική που από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα