back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Το σύνολο του ισραηλινού στρατού εκτός από μία ταξιαρχία αποσύρθηκε από τη νότια Γάζα ανακοίνωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού,μεταδίδει το Reuters και το Sky News.

Η αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, πλην μίας ταξιαρχίας από τη νότια Γάζα, σημειώνεται ανήμερα της συμπλήρωσης των 6 μηνών πολέμου στη Γάζα, και μετά από μία νύχτα μεγάλων κινητοποιήσεων των Ισραηλινών πολιτών κατά του Νετανιάχου, στο Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις, οι οποίοι ζήτησαν την παραίτησή του, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων. H συγκεκριμένη εξέλιξη εκτιμάται από στρατιωτικές πηγές ότι ισοδυναμεί με προαναγγελία ματαίωσης της χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, υπό τις συντονισμένες διεθνείς πιέσεις.

“Η ΝΔ είναι υπεύθυνη δύναμη, έτοιμη να συμβάλλει στις νέες προκλήσεις της ΕΕ”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη λήξη του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας για τις νέες προκλήσεις έκανε λόγο μεταξύ άλλων για την άμυνα της ΕΕ, την οικονομία της και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας. Αναφερόμενος στον λαϊκισμό ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: “ποτέ ξανά στην Ελλάδα αυτά που έγιναν την περασμένη 10ετία”. O λαϊκισμός είπε ότι είναι μεγάλος κίνδυνος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και πρόσθεσε ότι οι δημαγωγοί θέλουν να κρύψουν την αλήθεια και να υψώνουν τεχνητούς διαχωρισμούς.

Κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει των προκριματικών εκλογών της επόμενης Κυριακής. Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μέλος ή φίλος κόμματος επιλέγει τους υποψηφίους για ένα εθνικό ψηφοδέλτιο».

Στον απόηχο των δικαστικών εξελίξεων για την υπόθεση των υποκλοπών συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Το κράτος δικαίου καθώς και το διακύβευμα των ευρωεκλογών αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη που ξεκίνησε πριν λίγο. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση υποψηφιοτήτων του ευρωψηφοδελτίου.

Στην ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία αλλά και στην παραβατικότητα των ανηλίκων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανάρτησή του. “Οι ευθύνες θα καταλογιστούν και όποιοι από τους αστυνομικούς πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν” αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα. Στη συνέχεια μίλησε για τα αυξημένα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, επισημαίνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το φαινόμενο της βίας στα σχολεία.

Στην εντατική του Αττικόν νοσηλεύεται ο 39χρονος, ο οποίος μαχαίρωσε θανάσιμα την 28χρονη πρώην σύντροφο του, Κυριακή Γρίβα, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων. Τα ξημερώματα εντοπίστηκε λιπόθυμος στον θάλαμο του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται, με σημάδια στο λαιμό. Φέρεται ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Από απόψε το βράδυ η ΑΑΔΕ αναμένεται να αρχίσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αφορούν σε περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Από φέτος ο φόρος μπορεί να εξοφλείται σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Σε επιφυλακή από σήμερα λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας για περιοχές των περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν ως και την Τρίτη.

Εκτός λειτουργίας θα είναι και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Πειραιάς», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική των Play Offs της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: Στις 5 Λαμία-Ολυμπιακός. Επτά και μισή Άρης-Παναθηναϊκός. Οκτώ και μισή: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών ή και μπόρας τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα